tiistai 11. marraskuuta 2014

Kanankoivet uunissa


Meillä kuopus ei pidä suurestikaan lihasta, hän on sellainen hiilarifiili joka eläisi parsakaalilla, leivällä, makaronilla ja spagetilla (nuo kaksi viimeksi mainittuahan ovat tietenkin ihan eri asioita ja osoitus monipuolisesta ruokavaliosta) jos äiti olisi vähän mukavampi. Mutta kahdenlaista lihaa hän syö sen verran mielellään, että ei kuulemma voi/aio ryhtyä kasvissyöjäksi. Toinen on jauheliha (kaikki käy, hirvi, nauta, possu, karitsa ja mitä niitä nyt onkaan) ja toinen on kana. Ja siitä etenkin nämä LUomu Nokan broilerin koivet. Tällä hetkellä jokaiseen Kauppahalli24:n tilaukseen kuulemma pitää lisätä näitä koipia, koska uusi lempiruoka on syntynyt.

Broilerinkoipireseptejä on netti täynnä, mutta haluan kirjata tämän ylös, jotta muistan myöhemminkin miten se lempiruoka syntyy. Nämä koivet ovat vähän pienenpiä kuin tehotuotetut vastaavat, niille lisäisin paistoaikaa 5-10 minuuttia. Minulla oli vuonna 1991 kesätyöpaikassa työkaveri, joka sanoi käyttävänsä aina viherpippuria ja currya yhdessä, koska ne muat sopivat hyvin yhteen. Ja sopiihan ne, siitä lähtien olen suosinut samaa yhdistelmää etenkin kanan kanssa, ja usein muistanut lämmöllä vanhaa työkaveria, miettien että mihin elämä on häntä kuljettanut. Niin, ja minusta parasta currya on Santa Marian erittäin vahva curry, se vaan on hyvää.

broilerin koipia
viherpippuria
currya
paprikaa
suolaa
1 dl vettä

Mausta koivet sopivilla mausteilla sopivasti. Asettele ne uunivuokaan ja lisää pohjalle vettä. Paista 200 asteessa 45  minuuttia. Syö koivet riisin tai salaatin kanssa. Pohjalle valunut liemi kannattaa ottaa talteen ja vaikka pakastaa, siinä on hyvä pohja mausteiselle kanakeitolle. Kuopus sai kaksi koipea, muut yhden.


ps. Tiedän että esim. Kira on kieltänyt salamavalon käytön ruokakuvissa. Minä olen alkanut miettiä bloggaamisen lopettamista lokakuusta jonnekin maalis-huhtikuulle, koska salamaa ei kerran saa käyttää. Pilkkopimeässä sitä lähdetään töihin, pilkkopimeässä sitä palataan kotiin. Eli sori Kira ja muut oikeat ruokabloggaajat näistä salamakuvista.

10 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

Toki makaroni ja spaghetti ovat eri ruokia!

Mä en tajua tuota monien ruokabloggaajien julistamaa salamakieltoa. Kuvaan salamalla ruokakuvat lähes aina, kesälläkin. Ilmeisesti kuvani ovat kamalia ja ne pitäisi jättää julkaisematta. En ole kuitenkaan aikonut niin tehdä ;). Meillä kokataan iltaruokaa kahdeksan aikoihin, joten pimeä kausi on pitkä. Jalustaa sen sijaan en käytä kotona koskaan, sen kanssa olisi hankala ottaa kokkauskuvia.

Iso osa ammattikuvaajista käyttää (irto)salamaa aina, ulkonakin. Kameran oma salamasta tulee hieman raaka valo mutta on silläkin otettu kuva kuva ja postaus kivempi kuin ilman kuvaa. Mulla on pikkukamerassa vain kameran oma salama ja järkkärissä irtosalama, jolla valon voi heijastaa katon tai seinän kautta. Olen jokusen kerran kommentoinut salamankieltäjien juttuja, mutta en enää... Uups, tulipas vuodatus mutta menköön...

sauvajyvänen kirjoitti...

Sinulla onkin hienoja kuvia! Minulla on salama vaan siinä pienessä pokkarissa, eli sen varassa olen nyt kun pimeää on aina.

Vuodatus on vaan hyvästä ;)

luimupupu kirjoitti...

Tähän aikaan vuodesta ei ruokien kuskaaminen uloskaan auta jos on päivät töissä. En tosin tee sitä kovin usein muutenkaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ei auta ei, ja viime aikoina täällä on ollut päivisinkin niin pimeää, että kaikki näyttää ihan värittömän harmaalta.

Koti Harmi kirjoitti...

Kun on päivät töissä, ei tosiaan ruuanlaittoaikana illalla ole enää luonnonvaloa ja pimeyden kanssa on vaan elettävä. Kuvaaminen ei ole vahvimpia puoliani muutenkaan, enkä jaksa stailata kuvia vaan yleensä on kauhea nälkä ja kiire syömään :) Mutta en jaksa stressata kuvista! Niissä esiintyvä ruoka kun on pääsääntöisesti ollut oikein hyvää ;)

Tästä reseptistä pomppasi silmiin viherpippuri, jonka käyttö on meillä lähes olematonta. Aion kyllä seuraavan kerran kanaa tehdessäni käyttää sitä, kiitos vinkistä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkään en periaatteessa stressaa kuvista, etenkään kun en edelleenkään panosta niihin enempää, siis kuvat vaan ei ole tämän blogin juju. Mutta silti joskun minua harmittaa, kun luen muiden "asettamia" kieltoja tai ehdottomia neuvoja tietynlaisille kuville, tai vähättelyä blogeista joissa ei ole viimeisen päälle stailatut hyvät kuvat.

Eiköhän jokaisella ole ne omat sellaiset jutut mistä ei jossain blogeissa tykkää, on minullakin, mutta en minä ala suureen ääneen julistamaan että älkää ikinä tehkö niin/se on kiellettyä. En vaan seuraa/lue niitä blogeja :)

Suosittelen sitä viherpippuria, se on aivan loistava mauste moneen muuhunkin. Mutta etenkin kanan kanssa se sopii hyvin.

Tusla kirjoitti...

Nääh noille salamajutuille!
Meikä on viime aikoina kuvaillut Lumialla. Että sillä tasolla mennään. Canonissa on toki irtosalamakin ja se jeesaa ihan mielettömän paljon pimeänä aikana. Mutta kukin menköön tyylillään ja niinkuin mukavaksi kokee, sanon minä!

Viherpippuri ja curry, en olisi keksinyt yhdistää... :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Tusla, jep, juuri niin. Ja oma harmistuskin on taas hävinnyt ihan kokonaan, pimeää on, mutta olkoon. Oma juttu on paras juttu ;)

Koti Harmi kirjoitti...

Vielä täältä huikkaan, että olipa hyvää! Testasin tämän viherpippuri-curry -yhdistelmän, ja tykkäsimme molemmat lopputuloksesta. Hieroin mausteseosta nahan alle. Ohje jää nyt meillä vakiokäyttöön, kiitos!

sauvajyvänen kirjoitti...

Hienoa, onpa kiva kuulla!