perjantai 14. marraskuuta 2014

Siemenet tilattu

Tänään tuli Fataliilta tilatut chilien siemenet, ja se innosti tilaamaan muutkin siemenet. Chilien suhteen pysyin maltillisena tänä vuonna, koska viime vuodelta on niin paljon erilaisia siemeniä jäljellä. Nämäkin tilasin lähinnä sen takia, että halusin vihdoinkin kokeilla kasvattaa C.Galapagoense-chiliä, ihan vaan siksi mistä se on kotoisin. Aion antaa sille erityishuomiota, ja toivon totisesti että edes joku siemenistä itäisi jotta olisi kasvi jota hyysätä. Ei enää niin kovin pitkä aika siihen, että chilin siemenet saa panna maahan.


Loputkin siemenet tilasin vakipaikoistani, Isoäidiltä sekä Thomson&Morgonilta. Ensi kesäksi ei ole tulossa mitään uutuuksia, yhtä tai kahta uutta kurpitsaa lukuunottamatta. Muuten mennään perussetillä, paljon lehtikaalia, härkäpapua, kaikenvärisiä ja -laatuisia juureksia, vähän kukkia ja siinä se taisi olla. Niin ja monen vuoden tauon jälkeen tilasin pari uutta tomaattilajiketta, vanhat pussit alkavat olla jo aika vanhoja. 

Tämä surkea vuosi on jonkin verran latistanut intoa, ja aion laittaa ensi vuonna maltillisemmin chilejä ja tomaatteja. Jos tulee hyvä vuosi, satoa tulee vähemmästäkin, ja jos taas tulee surkea vuosi kuten tämä vuosi oli, niin harmittaa vaan kun iso työ meni hukkaan: tyhjän saa pyytämättäkin. Mutta nyt on ruukut pesty (kiitos isä!) ja viimeisetkin mullat kärrätty kompostiin. Eikä mennyt tämän pidemmälle, sentään ei olla vielä puolessa välissä marraskuuta. Kuten sanoin, tämä oli masentava puutarhavuosi.

4 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Wou! Minusta helmikuussa liikkeellä olleet ovat aamun varhaisia lintuja, mutta tämä superia!

sauvajyvänen kirjoitti...

Hih, chilit olen kylvänyt jo tammikuun puolella. Ja nythän se on paras aika suunnitella tulevaa, kun ei oikein muutakaan voi. Minusta kakki puutarhaohjelmatkin pitäisi näyttää tähän aikaan vuodesta, marraskuusta maaliskuulle, koska kuka niitä keväällä tai kesällä ehtii katsoa, kun kaikki ovat ulkona hommissa.

Katja kirjoitti...

Täytyisi myös tehdä siementilaus. Vähän olen jo tarjontaa katsellutkin ja kaikenlaista kivaa löytyy, mitä tekisi mieli kokeilla.:)

Tämä oli kyllä kaikkien aikojen huonoin puutarhavuosi. Ei oikein säät suosineet. Sadot jäi pieneksi. Ensi vuonna paremmalla onnella!

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, mennyt vuosi oli niin masentava että vieläkin harmittaa.