sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivä 2014 - salaatti hirvenposkista


Tänä vuonna isänpäiväksi oli toiveissa hirvimenu. Kakun suhteen sain vapaat kädet, ja kun paikalla oli kaksi isää, jotka kumpikin pitävät hillaa lempimarjana, niin ajattelin tehdä hillakakun jälkiruuaksi. Joskus tosin ajatus on hienompi kuin toteutus, ja kakkujen suhteen näköjään aika useasti. Lahjaksi vaari sai kauluspaidan, koska olin onnistunut ostamaan ihan oikean kokoisen hienon paidan Ruotsista (sori metsästäjälle). Ja mies sai tietysti todella hienot lasten tekemät lahjat, sekä perinteisen englantilaisen aamiaisen ja toivemenun, ainakin sinne päin. Toivemenu oli tällainen:

Salaatti hirvenposkista

Jääpaisti hirvestä, perunamuusi, uunijuurekset

Hillakakku


Salaatin tein yksinkertaisesti näin:

salaattia
tomaattia
kurkkua
omenaa

voita

Kasaa salaatti lautaselle: revi salaattia ja pilko vihanneksia ja omenaa päälle. Paista kuumalla pannulla valmista hirvenposkea voissa niin, että se tulee rapeaksi. Ripottele salaatin päälle ja syö lämpimänä. Hirvi oli vähän/aika tulista, ja jälkikäteen ajatellen joku jugurttipohjainen kastike olisi voinut sopia hyvin. Salaatti oli yksinkertaisuudesta huolimatta hyvää ja omenat pehmenivät mukavasti kuuman lihan alla. Jääpaisti oli taas todella mureaa ja onnistunutta. En ollut tehnyt kastiketta, kun ajattelin että murea liha ja voinen muusi ovat riittääviä, mutta kastiketta kuitenkin kaivattiin. Ensi kerraksi itselle muistiin. Hyvää isänpäivää kaikille jotka sitä viettävät tai muistelevat jollain tapaa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein ensimäinen kerta hirvenpaisti haudutupadassa WAUei ollut viimeinen.Toissapäivänä tein lihamureke haudutuspadassa ja se oli hyvää hyvää jatkoa missä oletkin

sauvajyvänen kirjoitti...

kiva kuulla että olet onnistunut. Hyvää jatkoa sinnekin :)