keskiviikko 13. elokuuta 2014

Fregola-pastaa ja lehtikaalia


Tämä ruoka on minusta hyvä esimerkki siitä, miten voi valmistaa nopeasti ja vaivattomasti hyvää ruokaa. Raaka-aineet ovat tuoreita ja niissä on pieni juju, lopputulos arjen luksusta. Tein tämän ruuan itselleni lomani viimeisenä päivänä. Saatoin koululaisen kouluun ja koukkasin kotiin palstan kautta, josta keräsin kourallisen papuja, sipulin, pienen kesäkurpitsan ja reilusti lehtikaalia, kotona otin kasvisliemen sulamaan. Tämä annos oli sopivan reilu yhdelle:

3 dl kasvislientä
1 dl Fregola-pastaa
kourallinen papuja
voita
sipuli
kourallinen lehtikaalia
pieni kesäkurpitsa/osa isommasta
suolaa

Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää pasta kiehumaan. Ryöppää pavut kiehuvassa vedessä, kaada vesi pois. Laita paistinpannulle vähän voita, lisää silputtu sipuli. Kuullota sipulia, muutaman minuutin päästä lisää pilkottu lehtikaali ja sen perään kesäkurpitsaa. Anna kasvisten vähän pehmetä pannulla. Leikkaa ryöpätyt pavut pieniksi ja lisää kaikki kasvikset kypsän pastan joukkoon. Mausta suolalla, sekoita ja syö heti sellaisenaan. Hyvä ja täyttävä kasvisruoka, sadonkorjuuaikaa parhaimmillaan. Kuka väittää että puoli kiloa kasviksia päivässä olisi vaikea syödä?
 

6 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Oi, fregola on niin hyvää! Ostin kerran enkä muista mistä... Pitää kulkea omia jälkiään pitkin.

Fregola omilla, tuoreilla vihanneksilla on varmaan ihan parasta!!

sauvajyvänen kirjoitti...

Se tosiaan on! Minä olen tuon ostanut Hella&Herkku -kaupasta Töölöstä. Suosittelen Helsingin keikkaa ;)

Ulla kirjoitti...

Minäkin just mietin tuota puolta kiloa päivässä, kun nyt on se nautinnollinen kausi, jolloin pikkunälän voi taltuttaa omassa puutarhassa. Pari kourallista marjoja, pari porkkanaa ja tomaattia, niin taas jaksaa :-)

Mitä papuja sulla nyt tulee?

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, juuri noin. Eilenkin meni ihan huomaamatta yli puoli litraa karviaisia. Ja siihen päälle sitten muut marjat aamu- ja iltapalalla.

Hih, tämä lajikeasiahan on se heikko kohtani, mutta sanoisin että tällä hetkellä tulee valkoista vahapapua ja vihreää "tavallista". Hih. Ja Yin yang on nyt lituska, se saa kasvaa isoiksi pavuiksi. Suurimman osan aion säästää siemenpavuiksi, loput syödään jossain kivassa ruuassa.

Merja kirjoitti...

Piti palata tänne katsomaan reseptiä, löysin kuin löysinkin omat jälkeni, Tampereen Sokokselta :D

sauvajyvänen kirjoitti...

Jee, hyviä kokkailuja sinne!