lauantai 30. elokuuta 2014

Tämän hetken mietteitä


Tämän postauksen kuva on kopsattu luvan kanssa Puutarhan ja Hellan välissä -blogista. Ulla oli tehnyt kuvan, koska oli turhaantunut jatkuviin einespostauksiin ja sen sellaisiin. Minäkin ajattelin laittaa saman kuvan sivuun tiedoksi, että tämä blogi on tehty omalla rahalla ilman yhteistyötä kenenkään kanssa; ja samalla tiedoksi, että jos jotain kauppaa tai tuotetta kehun, kehun sitä ihan omasta vapaasta tahdosta omalla rahalla ostettuna ilman, että kehuttava taho siitä edes mitään tietää.

Täytyy todeta, että minäkin, kuten Ullakin, olen melkoisen kyllästynyt jatkuviin einesmainoksiin, mitä monet ennen niin hyvätkin blogit nykyään tarjoavat. Olen myös kyllästynyt siihen, että sauvajyväsen FB-sivu on nykyään täynnä "äänestä minua" -postauksia. Olen lopettanut äänestämisen kokonaan (anteeksi kaikille), lukuunottamatta sitä kuukauden ruokahaastetta, sillä en jaksa niitä jatkuvia kisapostauksia milloin mistäkin. Tiedostan kyllä, että juuri kisapostauksia varten tulee keksittyä jotain uutta ja ennentekemätöntä, mutta jos ne kumminkin pyörivät jonkun tusinaviinin (jota en juo kumminkaan) tai eineksen tai milloin minkäkin ympärillä, niin minua innostavat innovaatiot ovat aika kaukana.

Tiedostan kyllä, että jokainen yhteistyötä tekevä tekee yhteistyötä vain blogiin sopivien tahojen kanssa, eikä kehu mitään mitä ei tarkoita. Tämähän on kuultu moneen kertaan. Kuitenkin kirjoituksista ei koskaan käy selville, että olisiko kyseinen tuote tai kokemus kaiken sen rahan arvoista, mitä se oikeasti maksaisi. Kyllähän kuka tahansa ottaisi mitä vaan kameroita ja illallisia ja jotkut jopa eineksiä, mutta yleensä näissä arvosteluisa ei (muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta) käy ikinä selville se, että olisivatko ne jutut kaiken sen rahan arvoista, mikä tavallisilta ihmisiltä niihin menee. Siis oikeasti sen arvoista. Siten ne ovat arvottomia postauksia minulle kuluttajana, ja monet postaukset vielä lisäksi sisällöllisesti köyhiä.

Tiedän senkin, että Suomessa bloggaajia on suhteessa paljon ja bloggaajien kaupallinen yhteistyö on edellä monia muita (kaikkia?) maita. Se varmasti on hieno asia josta voi olla ylpeä yleisesti, mutta kovin huonosti se tuntuu sopivan siihen, millä tavalla minä haluan pitää blogiani ja millaisia blogeja seuraan. Monia kivoja seurattuja blogeja on tippunut matkan varrella pois, mutta onneksi uusia kivojakin blogeja syntyy koko ajan. Toivon kuitenkin että tälläisille riippumattomille blogeille riittää lukijoita jatkossakin. Tähän asti on riittänyt, 20 000 käyntiä kuukaudessa ei ole ihan vähän, vaikka ei tietenkään vedä vertoja niille todella suosituille ruokablogeille. Mutta niin kauan kuin täällä riittää lukijoita, ajattelen että myös riippumattomilla ei-kaupallisilla blogeilla on kysyntää. Pysytään linjoilla!

5 kommenttia:

Ansku Gen kirjoitti...

Allekirjoitan ajatuksesi täysin!

Joskus olen tehnyt itsekin yhteistyöjuttuja. Lähden mukaan vain sellaisiin juttuihin, joihin mulla olisi varaa ihan omastakin pussista. Eipä noita tarjouksiakaan hirveästi ole tullut, että liian usein pitäis mistään kieltäytyäkään :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas kerran ajatuksista, riippumaton blogisisko. Jos joku nyt tarjoaisi ilmaista keittiöremppaa haluamillamme osilla blogiyhteistyön merkeissä, miettisin kolme kertaa ja sanoisin ei. Haluan kirjoittaa siitä mistä haluan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ansku Gen, kyllähän meitä samanmielisiä on vielä paljon, vaikka se ei ehkä saa samalla tavalla näkyvyyttä kuin kaikki kampanjat.

luimupupu, minä en olisi niinkään varman omalla kohdalla tuosta... ;) Mutta ehkä sellaista ei tarvitse oikesti miettiä, etenkään kun mitään remppaa ei ole näkyvissä vielä.

Ulla kirjoitti...

Okei, tuo keittiöremppa kyllä pisti oikeasti mietityttämään ;-D Mutta ehkei ylpeys antaisi periksi ruveta keittiöfirmojakaan mainostamaan.

Sama muuten on vaatteissa ja laukuissa: jos joku firma haluaa, että kannan sen logoa näkyvästi, niin saa kyllä maksaa siitä. Ei tämmöinen keski-ikäinen nainen mikään ilmainen mainostila ole.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo eikö ole jännä että usein on sen kaliimpi tuote mitä isompi logo siinä on. Minusta se on ihan nurinkurista ;D