perjantai 22. elokuuta 2014

Kirkas kalakeitto + fregola-pastaa


Tässä taas on hyvä esimerkki, siitä, miten nopeasti ja helposti voi tehdä hyvää ruokaa, joka nostaa perjantai-illan arjen yläpuolelle. Nopeuteen tosin kuuluu, että pakastimessa (tai jääkaapissa) on hyvää kalalientä valmiina. Toki sen voi keittää samalla, mutta silloin keiton valmistamiseen menee enemmän aikaa kuin vartti.

1 l kalalientä
1½-2 dl Fregola-pastaa
voita
1 pienehkö sipuli
½ fenkolia
500g hyvää kalaa (minulla oli nyt lohta)

tilliä

Kiehauta liemi ja laita sinne Fregola-pasta kiehumaan. Viipaloi sipuli ja sen verran fenkolia kuin haluat. Kuullota niitä pannulla voissa. Kuutioi kala. Kun pasta on melkein kypsää (minulla meni n. 8 minuuttia) lisää kasvikset pannulta, anna kiehahtaa ja lisää kala, anna kiehahtaa. Lisää tilli lautasella, ja nauti aivan ihanasta ja vähän erilaisesta kalakeitosta. 

Kuva ei tee mitenkään oikeutta keiton maulle. Ja pasta painuu pohjaan, eli keittoa kannattaa sekoittaa ennen kuin sitä kauhoo lautaselle. Tätä tulee tehtyä toistekin!

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Olin aivan otettu, kun saimme fregolaa Tocassa muutama viikko sitten. Nyt on resepti hautumassa, pussi on ollut kaapissa jo viimeistään Annan postauksistani saakka.

sauvajyvänen kirjoitti...

Fregola on kyllä siitä jännää, että se tuo ihan oman jujun ihan tavalliseenkin ruokaan, nostaa sen ikään kuin uudelle tasolle. Sen avulla saa vähällä vaivalla parempaa ruokaa kuin kuvittelisikaan. Minä ajattelin tehdä seuraavaksi siitä kuivattujen herkkutattien kanssa jotain kivaa.