Tänä kesänä on käynyt monta kertaa, että jääkaapissa ei ole yhtään maitoa. Sen sijaan piimää sieltä löytyy lähes aina lempismoothietani varten. Yhden jos toisenkin tälläisen maidottaman aamiaisen on pelastanut nämä pannukakut, jotka olen tehnyt Kotiliedestä
löytyneellä ohjeella. Vähän muutin ohejetta, jätin kardemumman pois enkä
käyttänyt voisulaa itse taikinaan. Mutta muuten tein uskollisesti
ohjeen mukaan. Paistoin pannukakut perintölettupannulla, joka on sellainen
neljän kolon valurautainen oikea lettupannu. Pannukakuista tuli
kertaheitolla perheen lempparit, taidetaan siirtyä tähän ohjeeseen
vallan kokonaan.
5 dl piimää
2 munaa
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
Sekoita kulhossa piimä, munat ja öljy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista pannukakut reilussa voissa sopivan miedolla lämmöllä, niin, että taikina kypsyy sisältäkin, mutta ei pala. Syö hillon kanssa, tai kuten nyt marja-aikaan eli mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti