keskiviikko 6. elokuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut Kotilieden ohjeella



Tänä kesänä on käynyt monta kertaa, että jääkaapissa ei ole yhtään maitoa. Sen sijaan piimää sieltä löytyy lähes aina lempismoothietani varten. Yhden jos toisenkin tälläisen maidottaman aamiaisen on pelastanut nämä pannukakut, jotka olen tehnyt  Kotiliedestä löytyneellä ohjeella. Vähän muutin ohejetta, jätin kardemumman pois enkä käyttänyt voisulaa itse taikinaan. Mutta muuten tein uskollisesti ohjeen mukaan. Paistoin pannukakut perintölettupannulla, joka on sellainen neljän kolon valurautainen oikea lettupannu. Pannukakuista tuli kertaheitolla perheen lempparit, taidetaan siirtyä tähän ohjeeseen vallan kokonaan.

5 dl piimää
2 munaa
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Sekoita kulhossa piimä, munat ja öljy. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista pannukakut reilussa voissa sopivan miedolla lämmöllä, niin, että taikina kypsyy sisältäkin, mutta ei pala. Syö hillon kanssa, tai kuten nyt marja-aikaan eli mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.

Ei kommentteja: