sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lounaskanaa ja riisiä haudutuspadassa (Southwest Chicken & rice)

Miten minulla on fiilis ettei tuo käännös ihan toimi... ;)

Ja miten minulla on fiilis, että taas sain mietin reseptin postausta, siis että postaanko vai en.

Tein nyt ensimmäisen ruuan amerikkalaisesta tuliaiskeittokirjastani Southwest Slow Cooking. Lapset saivat valita muutamasta kanareseptistä ja päätyivät tähän. Se oli helppo tehdä, vaikka jouduin muutamaan ohjetta, kun eihän meillä ole vastaavia maustemiksejä enkä käytä valkosipulijauhetta jne. mutta periaatteessa tämä on kuitenkin sama resepti kuin kirjassakin. Alkuperäisessä neljän hengen ohjeessa oli 5 dl riisiä, mutta tiesin että se olisi ainakin meillä liikaa. Vähensin yhden tölkin tomaatteja samalla kun vähensin riisin määrää.

3 dl riisiä
2 tölkkiä säilyketomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
mausteita, minulla chiliä, paprikaa jne. (ohjeessa 1 pkt taco-maustetta)
n. 700 g broilerin/kukonpojan rintafileitä pieneksi leikattuna
200 g maissia
1 iso sipuli
1 paprika
1 valkosipulin kynsi
kuivattua chiliä

mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Laita kaikki aineet haudutuspataan ja sekoita. Käytä sellaisia mausteita kuin haluat, tai valmista taco-maustetta jos sellaisia käytät. Anna hautua padassa asetuksella low 4 tuntia. Kun pata on valmis, lisää sekaan mustapippuria ja ripottele päälle juustoraastetta. Syödään heti.

Ja syy siihen, että mietin postauksen mielekkyyttä, on se, että ruoka ei ollut mitenkään onnistunutta, muistaakseni on ensimmäinen haudutuspadassa tehty ruoka, mikä ei ollut ihan suosikka, edes sinne päin. Lapset eivät tykänneet yhtään, nyt oli niitä harvoja kertoja jolloin pakotin kumpaakin syömään kananpalat ruuasta. Ruoka toimi joten kuten, kun laittoi riittävästi juustoa päälle, myös hapankerma olisi voinut sopia. Ja riisiä oli edelleen ihan liikaa, ehkä 1 dl riittäisi. Mutta ei tosiaan ollut mikään mieltä ylentävä ruokakokemus. Jos jollain on hyviä vinkkejä riisin käytöstä haudutuspadassa, mielelläni kuulen, nimittän helpommaksi ruuan tekeminen ei juurikaan voi mennä.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Minä en ole riisiä kokeillut haudutuspadassa kuin puurona, sekin sinun neuvoillasi :) Kyllä minusta kannattaa postata, vaikkei ruoka olisikaan ollut niin onnistunut, just muistimerkiksi itselleen!

sauvajyvänen kirjoitti...

Tuohon samaan ajatukseen minäkin päädyin. Vaikka aina harmittaakin vietävästi kun ruoka ei onnistu.