sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ankankoipea, perunaa ja kasviksia uunissa


Tänään syötiin Suomen riistalinnulta tilattua ankankoipea, ja varsinainen sunnuntaiateria siitä tulikin, niin älyttömän hyvää ruokaa. Tein koivet yksinkertaisesti uunissa yhtäaikaa perunoiden, porkkanoiden ja sipuleiden kanssa. Teen ehkä vähän eri tavalla ensi kerralla, mutta olen tyytyväinen tähänkin. Neljä henkeä söi kaiken, koipia olisi voinut olla vähän enemmänkin.

4 ankankoipea
suolaa ja pippuria myllystä
timjamia
10 pientä perunaa
3 porkkanaa
6 salottisipulia (viimeiset oman palstan pikkusipulit!)
suolaa

Mausta ankankoivet ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöön. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Pilko ne suupaloiksi isoon uunivuokaan ja ripottele vähän suolaa päälle. Asettele koivet nahkapuoli ylöspäin ja laita 250 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske lämpö 170 asteeseen ja paista vielä 30-40 minuuttia. Ota koivet lämpimälle lautaselle ja peitä foliolla. Nosta uunin lämpötila takaisin 250 asteeseen, sekoittele kasviksia ankanrasvassa ja paista vielä 10-15 minuuttia kunnes perunoissa on hyvä väri. Parhaita pikkusipuleita ja porkkanoita mitä olen syönyt. 

Seuraavalla kerralla ruskistan koivet ennen uuniin laittamista kuumalla varurautapannulla, jotta nahka tulee vieläkin rapeammaksi. Mutta hyvää oli näinkin. Esikoinen teki hyvän salaatin, jossa oli kurkkua, tomaattia, omenaa ja herneenversoja. Yksinkertaista mutta sitäkin parempaa ruokaa. Ankka on noussut hanhen rinnalle suosikkilistallani.

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ankka on munki uus suosikkinousija!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kyllä on herkun näköistä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, minua harmittaa että vasta nyt olen "löytänyt" ankan, olisihan siitä ehtinyt kokota jo vaikka mitä tähän ikään mennessä.

Campas, ja vielä parempaa mitä kuva antaa ymmärtää :)