sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Punajuurisalsa


Mainiossa pohjoista ruokaperinnettä ylistävässä ja ruokahaluja herättävässä Onko nälkä -blogissa oli loistavalta kuulostava ohje punajuurisalsalle. Salsa syötiin siellä hirvitortillojen kaverina kisäeväänä. Ajattelin heti pelkistetyn rosollin fanina (tuolla keltainen ja tuolla tavallinen ohje) että punajuurisalsaa on tehtävä. Tein vähän omalla tavalla sen, ja hyvää oli näinkin tehtynä. Minulla ei enää ollut sopivankokoisia punajuuria kuin yksi, mutta raitajuuria vielä riittää, taitaa olla paria eri sorttiakin vielä, siksi tämä salsa on näin vaaleaa.

3 puna- ja/tai raitajuurta
1 omena
1 pieni punasipuli

2 rkl punaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1-3 tl raastettua tuoretta piparjuurta
ripaus kuivattua timjamia

sormisuolaa haluttaessa

Keitä puna- ja/tai raitajuuret suunnilleen kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja täytä kattila kylmällä vedellä. Anna juurien jäähtyä. Kuori ja pilko ne kuutioiksi, samoin omena ja sipuli. Sekoita aineet keskenään. Sekoita kastikkeen aineet keskenään, säädä piparjuuren määrää oman maun mukaan. Kaada kastike salsan joukkoon ja lisää haluttaessa suolaa.

Loistava lisuke tortilloille tai vaikka hirvikäristykselle.

Ei kommentteja: