Tänään tuli tehtyä nopea ruoka kahdelle aikuiselle. Pihan lehtikaalit ovat niin isoja, että niitä voi hyvin harventaa vähän, vaikka pääasiassa se onkin vihreää talvivarastoa.
n. 100-150 g hyvää savukylkisiivua (esim. Pajuniemi)
1-2 pientä sipulia
2 isoa kourallista lehtikaalia
pikkuloraus kermaa (tai sitten ei)
mustapippuria
keitettyä pastaa
Pilko kylkisiivu pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. paista niitä pannulla miedohkolla lämmöllä, lisää silputtu sipuli joukkoon. Kun sipuli on pehmennyt hyvin lisää suikaloitu lehtikaali ja pyöräytä muutama kerta pannulla niin että kaalit menevät kasaan. Halutessa lorauta pikkuloraus kermaa sekaan. Kaada seos keitetyn pastan sekaan ja nauti.
Uskalsin tarjota tätä miehelle siitä huolimatta, että 12-vuotias kummipoikamme muistutti kuinka "lehtikaalin syöminen on kuin iso rangaistus". Minä olin jo autuaasti unohtanut miehen viimekesäisen tokaisun, mutta nuoret muistavat kaiken ;) Onneksi on pekoni.
3 kommenttia:
Voi miten mukavaa, että lehtikaalia on jo saatavilla - ainakin omissa puutarhoissa. En ole lehtikaalia kasvattanut, tykkäävätkö etanat lehtikaalista?
Puolimetristä se jo on omassa pihassa, palstalla pienempää.
Kyllä tykkäävät, mutta olen suojannut kaalit harsolla pitkään, samoin ympärille voi vetää tuhkasta rajat jota etanat eivät voi ylittää.
Kiitos nuista harso- ja tuhkavinkeistä! Pitääpi kokeilla - menee tosin ensi kesään ;)
Lähetä kommentti