maanantai 24. kesäkuuta 2013

Lehtikaali-pekonipasta


Tänään tuli tehtyä nopea ruoka kahdelle aikuiselle. Pihan lehtikaalit ovat niin isoja, että niitä voi hyvin harventaa vähän, vaikka pääasiassa se onkin vihreää talvivarastoa.

n. 100-150 g hyvää savukylkisiivua (esim. Pajuniemi)
1-2 pientä sipulia
2 isoa kourallista lehtikaalia
pikkuloraus kermaa (tai sitten ei)
mustapippuria

keitettyä pastaa

Pilko kylkisiivu pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. paista niitä pannulla miedohkolla lämmöllä, lisää silputtu sipuli joukkoon. Kun sipuli on pehmennyt hyvin lisää suikaloitu lehtikaali ja pyöräytä muutama kerta pannulla niin että kaalit menevät kasaan. Halutessa lorauta pikkuloraus kermaa sekaan. Kaada seos keitetyn pastan sekaan ja nauti.

Uskalsin tarjota tätä miehelle siitä huolimatta, että 12-vuotias kummipoikamme muistutti kuinka "lehtikaalin syöminen on kuin iso rangaistus". Minä olin jo autuaasti unohtanut miehen viimekesäisen tokaisun,  mutta nuoret muistavat kaiken ;) Onneksi on pekoni.

3 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Voi miten mukavaa, että lehtikaalia on jo saatavilla - ainakin omissa puutarhoissa. En ole lehtikaalia kasvattanut, tykkäävätkö etanat lehtikaalista?

sauvajyvänen kirjoitti...

Puolimetristä se jo on omassa pihassa, palstalla pienempää.

Kyllä tykkäävät, mutta olen suojannut kaalit harsolla pitkään, samoin ympärille voi vetää tuhkasta rajat jota etanat eivät voi ylittää.

Hiidenuhma kirjoitti...

Kiitos nuista harso- ja tuhkavinkeistä! Pitääpi kokeilla - menee tosin ensi kesään ;)