Ylempänä jänis, alempana nauta, kuva otettu kännykällä |
voita
jäniksen satula
pala naudan potkaa
3 sipulia
3 porkkanaa
6 perunaa
3 porkkanaa
6 perunaa
4 dl vettä
2 tl vaahterasiirappia
1 rkl balsamico-etikkaa
musta-, viher- ja valkopippureita vähän rouhittuna
katajanmarjoja vähän rouhittuna
merisuolaa
Ruskista lihapalat voissa. Lisää pataan pilkotut sipulit ja juurekset, mausteet ja vesi. Laita 250-asteiseen uuniin, anna olla siinä lämmössä reilun vartin verran, laske sitten lämpö 125 asteeseen ja anna muhia uunissa kolmisen tuntia. Käännä lihoja vähintään kerran. Helppo kesäpäivän ruoka: kaikki kerralla ja vähällä vaivalla.
4 kommenttia:
Minun pitää tunnustaa, etten tiedä, mikä/mitkä kohdat jäniksestä on satulaa:) Kerro:)
Se on selkäpalaa, meillä siinä oli siis selkäranka ja siinä kiinni olevat fileet. Lihaa varmaan sellainen puolisen kiloa.
Mahtavat herkut padassa! Voi kun saiskin jostain tuota jäniksenlihaa.. Viimeksi olen syönyt jänistä pari vuotta sitten ravintolassa Kreikassa ja siellä sitä näkyi lihakauppojen tiskeilläkin.. Eipä näy lähi S-marketissa...
Meilläkin on jänis ollut harvinaista herkkua viime vuosina. Ennen sitä sai tehdä monta kertaa vuodessa, mutta ei enää. Kaupungissa niitä kyllä riittäisi, kun vaan saisi kantaa jotenkin harventaa.
Jenkeissä oli maatilatorilla aina kania myynnissä, se oli sellaista mietoa vaaleaa lihaa, muistutti enemmän kanaa kuin meidän metsäjänistä. Mutta hyvää, tosi hyvää suorastaan.
Lähetä kommentti