tiistai 26. kesäkuuta 2012

Mikä kirsikkaa vaivaa?


Nyt tarvitaan apua tähän kirsikkaongelmaan! Mikäköhän vaivaa kirsikkaa, nyt jo ainakin toista vuotta peräkkäin. Puu kukkii todella komeasti ja hienosti, mutta sen jälkeen alkaa kuihtuminen. Kaikki oksat, missä kukkaa on ollut, kuihtuvat ihan kuivaksi ja lehdet kuolevat. Sen sijaan ne oksat, missä kukkia ei ole ollut, selviävät vihreinä. Tässä on pari kännykällä otettua kuvaa jotta saa vähän ideaa miltä näyttää. Vihreissä oksissa siis ei ole ollut kukan kukkaa, kuihtuneet ovat niitä missä on kukkia ollut, ja ihan pieniä marjan alkuja. Kaikki tieto tai arvailu on tervetullutta, olisi kiva saada joskus muutama kirsikkakin.


3 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Voi harmi! Toivottavasti joku viisas osaa neuvoa. Kirsikat on ihania.

Marja kirjoitti...

Auts, onpa ikävän näköistä. Meidän pihassa kasvaa vanha (n. 20 v) kirsikkapuu, jossa on pari tuollaista oksan pätkää. Viime kesänä taisi olla samanlaisia kuivia oksia, mutta en kyllä valitettavasti tiedä mikä tauti voisi olla. Täytyypä haastatella naapurin kävelevää puutarhaopasta, jos vaikka hän vaikka sattuisi tietämään.

sauvajyvänen kirjoitti...

Marttaliiton sivuilta löytyi heti tietäjiä, siihen keskustelupalstaan voi kyllä aina luottaa! Kyseessä on versomuumiotauti, ja kuolleet oksat pitää heti leikata (olisi jo pitänyt!) ja polttaa oksat. Katsotaan saadaanko kirsikka pelastettua. Voi olla että olosuhteet täällä ovat liian kosteat, ettei kirsikka tulekaan menestymään, mutta toivotraan parasta.