keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Parsarisotto

Parsarisotto taitaa olla tämän hetken suosituin risotto. Tästä ei tullut mitenkään oikeaoppinen risotto, vaan sellainen häkivistä-herkuksi-sopiva risotto. Minulla jäi vähän parsan päitä ja kokonaisia parsoja yli toissapäivästä, kermaakaan ei ollut, sen sijaan oli puoli purkkia yrttistä kermaviilikastiketta joka jäi viikonlopulta yli. Näistä sitten tein vähän soveltaen risoton. Tämä oli ihan ok, vaikka minusta mikään risotto ei ole niin hyvää kuin kyyhkyliemeen (tai hanhi-) tehty herkkutattirisotto.

parsaa
nokare voita
silputtua sipulia
1½ dl risottoriisiä
3½ dl jotain lientä (vihannes-, kana-, hanhi-, kyyhky-...)
1 dl kuivaa valkoviiniä (tai parsan keitinvettä)
loraus kermaa (eikun siis kermaviiliä jossa yrttejä)
100 g raastettua parmesania

Keitä parsat nopeasti niukassa vedessä. Jos käytät tuoreita parsoja, ei niitä tarvitse kuoria. Pilko parsat sentin parin pätkiksi ja siirrä ne odottamaan. Kuullota sipuli ja riisi voissa ja ala lisätä lientä/nestettä vähä kerrallaan riisin joukkoon. Minulla oli nyt konsentroitua vihanneslientä jääpalakuutioinna, lisäsin ne parsan keitinveteen ja käytin sitä liemenä. Kun riisi alkaa olla lähellä valmista, lisää loraus kermaa (ei kun siis kermaviiliä 1 dl), juusto ja sekoita hyvin. Lisää parsat lopuksi ja nauti alkukesästä.

Ei kommentteja: