Tämä pata ei ole mitään oikeaoppista gulassia (jos sellaista onkaan), jäipähän vaan paprikoita synttäreiltä, tomaatteja oli menossa huonoksi ja pekonia sekä kyyhkylientä oli ylenmäärin (voiko niin olla?). Sopiva pataliha hirveä oli sulanut, ja tälläistä syntyi:
100 g pekonia
850 g patalihaa (hirveä tai mitä nyt sattuu olemaan)
mustapippuria
1 tl savustettua ja kuivattua Aji christalia
3 tl unkarilaista paprikajauhetta (savustettua ja tavallista)
3 tl unkarilaista paprikajauhetta (savustettua ja tavallista)
3 sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 dl lihalientä (tai kyyhkylientä kuten nyt oli)
2 dl vettä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
3 tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
Paista lihat parissa erässä pekonin kanssa, lisää lihalle mausteet ja siirrä pataan. Pyöräytä lohkotut sipulit pannulla, siirrä pataan ja huuhtele paistinpannu vedellä. Kaada vesi ja liemi pataan ja anna hautua vajaan tunnin verran. Pilko paprikat ja tomaatit ja lisää pataan tomaattipyreen kanssa. Anna hautua vielä vähintään reilu puoli tuntia, tarkista maku.
Kun lihat on syöty padasta, syntyy hyvä jauhelihakeitto lisäämällä loppupataan paistettua jauhelihaa, porkkanaa, palsternakkaa, vettä ja joko riisiä tai perunaa.
Kun lihat on syöty padasta, syntyy hyvä jauhelihakeitto lisäämällä loppupataan paistettua jauhelihaa, porkkanaa, palsternakkaa, vettä ja joko riisiä tai perunaa.
2 kommenttia:
No varppina taas hyvvee! Mä muuten laitan mun gulassihinikin jo perunaa.
Niinhän gulassiin taitaa perunoita normaalisti tullakin, mutta tuo ei olekaan oikea gulassi ;) Hyvää tosiaan oli!
Lähetä kommentti