sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Sienipiirakka herkkutateista


Halusin tehdä sienipiirakan ja käyttää tämän vuoden huimaa herkkutattisatoa. Etsin ja etsin reseptejä, enkä oikein löytänyt mieleistä sellaisenaan. Ohjeen pohjana käytin Kotilieden Uudesta Keittokirjasta (2004) löytyvää reseptiä "Paras sienipiirakka" (s.176). Alkupräisen ohjeen löytää sieltä, tässä se kuinka minä tein:

Pohja:
3 dl perunamuussijauhetta
2 dl lämmintä vettä
150 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
nokare voita
2 sipulia
5 dl herkkutatteja
150 g juustoraastetta
100 g parmesan-raastetta
4 dl kermaa
4 kananmunaa

Sekoita pohjan aineet keskenään. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa, levitä sen  jälkeen isoon piirasvuokaan (28 cm halkaisija). Vaikka minulla oli iso vuoka, taikina oli liian iso pohjaan. Otin siitä vajaan kolmanneksen talteen ja pakastin seuraavaa piirakkaa varten.

Kuullota sipuli voissa, lisää tatit. Alkupräisessä ohjeessa oli pekonia, joka varmasti sopii hyvin tähän, mutta tällä kertaa tein lihattoman version. Levitä täyte vähän jäähtyneenä pohjan päälle, lisää juustot ja kaada päälle keskenään sekoitetut munat ja kerma. Paista 40 minuuttia, alkuun 200 asteessa, loppuaika 175 asteessa.

Piirakka oli hyvää, mutta ensi kerralla taidan sekoittaa kaikki täytteen aineet keskenään.

Ei kommentteja: