perjantai 12. marraskuuta 2021

Hanhiwokki



Wokki on kuten pyttipannu: siihen laitetaan mitä on, samalla se on mitä parhainta hävikin estoa. Hanhiaterialta jäi hanhea ihan reilusti, täytetäkin jäi vähän. Liha oli alun alkaen aavistuksen kuivaa, mutta maustettuna ja wokattuna se maistui todella hyvältä. Tämä ruoka maistui koko perheelle, noodeleita ei ollut enempää, mutta sekin riitti.

kypsää hanhea mitä on
3 rkl hanhen hedelmätäytettä jos on
2 rkl ketjap manis -kastiketta
2 rkl soijakastiketta
2-3 rkl osterikastiketta
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl fariinisokeria
1-2 chiliä (minulla mietoa Aji Fantasya)

öljyä
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
1 pienehkö kiinankaali
iso kourallinen mangoldia
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl mustaviinimarjahilloa
1 levy noodeleita

Pilko kypsä hanhi suikaleiksi. Mausta liha maustekastikkeilla, tuoreella inkiväärillä, sokerilla ja chilillä. Kuori ja pilko kasvikset. 

Paista lihoihin rapea pinta kuumalla wokki-pannulla, siirrä syrjään. Laita pannulle öljyä, lisää ensin porkkanat, sen jälkeen sipulit, sitten kaali ja lopuksi mangoldi. Lisää liha takaisin pannulle, mausta etikalla ja hillolla. Lisää lopuksi kypsät noodelit ja sekoita.

Hyvä ruoka, ihan älyttömän hyvä ruoka kaikkien mielestä. 

3 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Maistuvat raaka-aineet! Kiinnostava resepti. Hyvää viikonloppua sinulle!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Voi miten hyvältä kuulostaa ja näyttää tuo ruoka!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos Tarja ja Sari! Hyvää oli todellakin :)