keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Hanhi paistopussissa uunissa


Minulle esitettiin toive, että hanhi pitää valmistaa uunissa kokonaisena. Tämä lintu on syöty jo joku aika sitten, postaus tulee vähän viivellä. Ohjeen inspiraationa käytin Kati Pohjan Riistaa lautasella -kirjan ohjetta, jota muutin kyllä ihan reilusti sen mukaan mitä oli. Sisäelimet oli syöty erikseen aiemmin, joten täytekin poikkesi kirjan ohjeesta. Alkuperäisen ohjeen voi tarkistaa tuosta mainiosta kirjasta. 

1 kynitty hanhi (yli 3 kg, mutta alle 4)
2 tl suolaa
1 oksa rosmariinia
reilusti tuoretta timjamia
ripaus savustettua Aji Fantasy chiliä
1 tl mustapippuria morttelista
1 tl fariinisokeria

2 kotimaista omenaa
15 kuivattua aprikoosia
15 kuivattua luumua
1 oksa rosmariinia
reilusti timjamia
1 tl suolaa

n. 10 tai yli pikkusipulia

Sekoita yrtit ja mausteet keskenään ja hiero ne hanhen pintaan. Pilko täytteen hedelmät paloiksi, sekoita joukkoon yrttejä ja suolaa. Täytä hanhi täytteellä, sido jalat kiinni ja siirrä lintu paistopussiin pikkusipuleiden kanssa. Paista 15 min 225 asteessa uunissa, laske sen jälkeen 135 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 2 h. Ehkä vähempikin olisi riittänyt; tämä sama lause tuntuu tulevan minun jokaiseen hanhireseptiin. 

Täyte oli erinomaista, samanlaista aion tehdä uudestaankin. Syötiin perunoiden, kurpitsakuutioiden ja salaatin kanssa. Kastikkeesta tuli erinomaista, siinä oli lientä paistopussista, vähän kermaa ja vehnäjauhoa. 

Yhden sunnuntain hyvä ateria näin Martinpäivän postauksena. 2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Taas olet tehnyt ihanaa ruokaa!

sauvajyvänen kirjoitti...

No niinpä, ja katso mitä jämistä tein, ihanaa sekin ;)