torstai 9. syyskuuta 2021

Marinoidut suppilovahverot

Toisen päivän etälounas


Olin viikonloppuna lasten kanssa sienimetsässä(!), aiemmin aamulla olin tehnyt pitkän reissun omineni, lasten kanssa teimme vähän lyhyemmän metsälenkin. Löysimme rouskuja, jonkun tatin ja mukavasti suppilovahveroita. Nyt on pakko myöntää, että ilman lapsia olisi suppissaalis ollut ehkä puolet tuosta, jos sitäkään. Lapset löysivät tarkoilla silmillään huimasti enemmän sieniä kuin minä omalla ikänäölläni ja vähän vanhentuneilla laseilla. Pitää pyytää heidät mukaan toistekin. 

Olin tehnyt jo aiemmin löytämistäni sienistä perinteistä suppilovahverokastiketta ja nyt halusin kokeilla muuta. Tämän ohjeen inspiraatio löytyy marttojen sivuilta. Minä tein yksinkertaisemmin ja ilman tarkkoja mittoja, niitä määriä ja aineita käyttäen mitä sattui mökillä olemaan.

n. 1 l suppilovahveroita

Paista sienet pannulla niin, että kaikki neste on haihtunut pois. Siirrä sienet puhtaaseen lasipurkkiin, minulla tämä määrä mahtui n. parin desin lasipurkkiin. Lisää purkkiin silmämääräisesti

puolet hyvää balsamicoa
puolet öljyä (tässä puolet rypsi-, puolet hyvää oliiviöljyä)
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
sitruunaverbenaa n. 10 lehteä
sitruunatimjamia n. 5 oksaa
hyppysellinen suolaa

Sekoita lusikalla niin, että saat kaikki vähän sekaisin, katso että sienet peittyvät öljyn ja etikan alle. Sulje purkki ja anna maustua jääkaapissa pari päivää. Säilyvyydestä en uskalla sanoa mitään, paitsi että ei säily kauaa 😉

Söin nimittäin lähes puoli purkillista yhden etäpäivän lounaana leivän ja kananmunan päällä. Sienet olivat niin upean makuisia, että olisi tehnyt mieli syödä koko purkillinen siltä istumalta. Ja kun sienet loppuvat, löytyy marinointiliemelle varmasti käyttöä. Upea tapa säilöä sieniä!


Näistä suppiksista käytin yli puolet tähän ohjeeseen

4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hyvän kuuloinen marinadi! Vielä olisi muutama verbena siinä kunnossa, että uskaltaisi käyttää. Suppiksia alkaa täälläkin jo nousta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä oli kyllä iloinen yllätys kuinka hyvää oli!

Nanna kirjoitti...

Täälä tehdään koko ajan samoja hommia! Laitoin eilen just sienet marinadiin. Löysin suppikset lähimetsästä, josta en koskaan ennen. On tämä hullu sienivuosi!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jep, tämä on ollut hyvä ja antelias sienivuosi.