maanantai 14. kesäkuuta 2021

Sauvajyvänen 10 vSauvajyvänen täyttää 10 v tänään, ihan uskomatonta! Tänään piti tehdä kakku juhlan kunniaksi, mutta perheen miesväki on mökillä ja eihän sitä kakkua voi tehdä, ettei muille tule paha mieli. Ja ehkä kakuttomuuteen vähän vaikutti oma 11 tunnin työpäivä, aika on aika rajallista tällaisina päivinä. Piti tehdä pavlova, laittaa siihen jäätelöä ja koristella tuoreilla kotimaisilla vadelmilla. No söimme sentään esikoisen kanssa jäätelöä ja vadelmia pihalla kylmähkössä tuulessa.

En olisi uskonut silloin 10 v sitten, että nyt olen kirjoittamassa tätä juttua. Paljon on tapahtunut tänä aikana, 10 v on pitkä aika vaikka onkin hujahtanut ohi hetkessä. Blogimaailmaa ei sellaisenaan enää ole, enkä oikeastaan tiedä mitä annettavaa tällaisella harrastusjutulla enää kenellekään on, ainakaan juttuja ei enää juurikaan lueta eikä kommentoida senkään vertaan. Kaikkea pellolla kasvattamaani saa nykyään kaupasta, reseptit haetaan muualta, eikä juolavehnäinen savipeltokaan enää innosta, ei ainakaan minua. 

Tällainen epäkaupallinen blogi ei ole missään vaiheessa ollut minkään keskiössä, mutta ehkä tällaisen aika alkaa olla kokonaan ohi. Ensimmäinen koronavuosi oli uudestaan hyvin aktiivista aikaa, mutta toinen koronavuosi on ollut ihan erilainen, hiljainen. Ja minä väsähtänyt. 

Henkilölokohtaisena avoimena päiväkirjana tämä blogi on kyllä ollut mainio, todella mainio. En ehkä muistaisi puoliakaan minulle tapahtuneista asioista tai siitä, mitä olen tehnyt näiden vuosien aikana. Ajassa tapahtuneet muutokset näkee hyvin: kun lukee vanhoja juttuja, välillä sitä jopa miettii, että minäkö se tuossa olen tuollaista kirjoittanut. Osa jutuista nolostuttaa, mutta isompi osa ei. Onneksi olen jaksanut kirjoittaa tämän 10 v muutamaa taukoa lukuunottamatta ja dokumentoida perheen juhlia ja etenkin arkea. Sauvajyvänen kiittää ja kumartaa näistä vuosista!

9 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Onnea kymppivuotiaalle!!! <3 <3

Ulla kirjoitti...

Onnea 10-vuotiaalle!

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Onnea, mahtava saavutus! Samojen mietteiden äärellä olen minäkin ollut, monesti. Toisaalta jaksan uskoa että juuri riippumattomat, oman rahan ruokabloggaajat erottuvat edukseen. Itse skippaan aina yhteistyöpostaukset. Luotan jotenkin ihmisten medialukutaitoon, maksettu mainos on aina maksettu mainos. Toki ymmärrän että jotkut haluavat tehdä bloggaamisesta työtä, mutta onneksi on muitakin tapoja.

Sohvi kirjoitti...

Onnea vuosista! Aika kunnioitettavaa tehdä jotain harrastusta noin pitkään. Oma blogi on sattuneesta syystä määrittelemättömällä tauolla, kaikki muu vie huomiota. Komppaan Merjaa; mieluiten luen niitä omasta elämästä ja omaksi iloksi kirjoitettuja juttuja. Niissä on kirjoittajan oma ääni, eikä yleistä lifestyle-höpinää. Jatkathan blogia vielä, riistakokkiurani on vasta alussa ja tämä on ainoita paikkoja, mistä saa ohjeet koko elukalle! 😄

Jael kirjoitti...

Onnea 10-vuotiaalle blogille ja sen kirjoittajalle. Blogimaailma ei tosiaankaan ole kuin ennen. Minulle tulee syksyllä 13 vuotta bloggaamista, en enään laita postauksia yhtä usein kuin ennen,mutta vielä nautin bloggaamisesta,

Tuplaespresso kirjoitti...

Onnea kymmenvuotiaalle toiselta epäkaupalliselta blogilta!
Perässä tullaan, vaikkei koskaan saavutetakaan :)
t. M & Tuplaespresso

sauvajyvänen kirjoitti...

Suurkiitokset kaikille onnittelijoille <3 Kiva lukea teidän kommentteja ja ajatuksia <3

Ulla kirjoitti...

Onnittelut 10 vuodesta! Mukavat blogit ovat harvassa, mutta on niitä kiva käydä lukemassa, kun saa ideoita ja inspiraatiota ja kenties jopa hykerrellä hyville kielikuville.
Ruokablogien lisäksi yllättävän mukavia ovat eläkkeellä olevien, viisaiden naisten blogit, joissa ei yleensä tapahdu sen kummempaa kuin että lukevat kirjoja ja käyvät kahvilassa. Tähdätään seuraavan kymppivuotisrupeaman jälkeen samaan, eikö? Ellei sitten hurahdeta kesken kaiken bikinifitnessiin tai kosmetiikkatestaukseen :-D

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, kiitos, näin tehdään :) Minä olin lukupiirin kanssa terassilla eilen, ja ehkä nuorenin sen kymmenen vuotta yhdessä illassa.