maanantai 5. heinäkuuta 2021

Helteen suosikkijuoma: jääteeHellettä on riittänyt, viikko viikon jälkeen. Superkuuma ja -ötökkäinen juhannus traumatisoi aavistuksen, enkä kyllä ole ollut ainoa. Juomia on kulunut viime aikoina paljon, mutta aina ei jaksa juoda vettä. Minun pelastus on ollut erilaiset jääteet, niitä on kulunut litratolkulla, vai pitääkö jo sanoa ämpärikaupalla. Kaupan jääteet ovat aivan liian makeita ja esanssisia minun makuun, joten olen keittänyt ja jäähdyttänyt teet itse. Kaikki teet on hankittu Wehmaan teehuoneelta, mutta toki voi käyttää mitä teetä haluaa.

Ylivoimainen suosikkitee on ollut tuo ylimmän kuvan raparperitee. Olen käyttänyt siihen omaa raparperimehua sekä raparperilla ja karhunvatukan lehdillä maustettua mustaa teetä. Tämä jäätee maistuu lapsillekin. 

4 osaa Raparperiunelma-teetä 
jäitä

Valmista ja jäähdytä tee. Mittaa aineet kannuun, sekoita ja lisää jäitä. Nauti kylmänä. 


Toinen suosikkini on "löytö" viimeisimmästä etäteemaistelustusta: vihreä roobois. Tykästyin makuun lämpimänä ja heti ajattelin sen olevan hyvää myös kylmänä. Tämä on hyvää juotavaa myös illalla, sillä siinä ei ole kofeiinia kuten mustassa teessä (tuli ehkä valvottua yksi yö, kun join litran raparperijääteetä myöhään illalla). Tätä suosin siis illan lämmössä juotuna, enkä laita siihen mitään muuta kuin rooboista sellaisenaan. Keitän sen aamulla samalla kun keitän aamuteet ja jäähdytän rooboiksen jääkaapissa. Tämä on hyvää myös ruokajuomana, kuvassa on yksi todella tyypillinen kesän etälounas, paljoa muuta ei kesäkuun etälounailla tullut syötyäkään.


Kolmas kesän suosikki on ihana White Pai Mutan tee ja seljankukkamehu. Valmistin taas seljankukkamehua ison annoksen ja pakastin osan 1 dl kokoisiksi jääpaloiksi.  Niistä on helppo koota jäätee:

1 l White Pai Mutan -teetä (tai jotain muuta valkoista tai keltaista teetä)
jäitä

Keitä tee ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Lisää seljankukkamehutiiviste ja jäitä.

Juhannussunnuntain meditatiivinen iltapuhde


3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Seljankukkatee on varmaan hurjan hyvää, voi nam!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä vinkki tuo vihreä rooibos. Pitääkin tehdä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, se tosiaan on lempparini, vaikkakin raparperitee on kyllä kiilamassa lähelle.

Ja suosittelen lämpimästi (vai pitääkö sanoa kylmästi) tuota vihreää rooboista. Se oli ihana löytö.