sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Kuukauden tee: niin se loppuu kuin alkoikin


Nyt kesäkuussa tulee vuosi täyteen kuukauden tee -sarjaa. Olen kirjoittanut huhtikuuta lukuunottamatta joka kuukausi jonkun teeaiheisen postauksen, välillä drinkkejä, välillä moctaileja, tai jotain ihan muuta. Sarjaa on ollut kiva tehdä ja olenkin miettinyt ihan uudenlaisia makuyhdistelmiä, ja avautunut vähän muutenkin teeasioista. 

Sarja sai alkunsa matkalla Juvalle viime vuonna heti kesäloman alkuun. Nyt päätän sarjan siihen mistä se alkoikin, eli matkalla Juvalle, tällä kertaa siskon kanssa. Pidin perjantaina saldovapaan ja treffasimme siskon kanssa suunnilleen puolessa välissä matkaa. Matkan varrella pysähdyimme Kenkäverossa ja tulomatkalla Tertin kartanossa aivan kuten viime vuonnakin. Hiljaista oli, ei ole tainnut vielä kesäsesonki alkaa; harmittavasti kaikki liikkeetkään eivät vielä olleet auki. Harvemmin olen minäkään kesäkuussa matkustellut, eli en osaa sanoa johtuiko hiljaisuus koronasta, vai siitä että oltiin vielä kesäkuun alkupuolella. 

Kurkkuleipä 💚

Matkan pääkohde oli tietenkin Wehmaan teehuone. Olin tehnyt pöytävarauksen etukäteen ja tilannut täyden kello viiden teen kummallekin. Olimme siskon kanssa ihan samiksia, joimme alkuun samanlaiset teedrinkit ja kumpikin valitsi teeksi hyvän Assamin maidon kanssa. Kaikki oli juuri niin hyvää kuin odottikin, ehkä suolainen puoli vei täpärästi voiton. Ja ne skonssit, juuri paistetut skonssit, ihan parasta!

Mukaan piti tietysti ostaa skonssijauhoseoksia, montaa teetä ja vähän suklaata. Teekannu olisi houkuttanut, samoin tuollainen lautasteline, mutta kun ei ole enää tilaa mihin uusia astioita laittaa, niin annoin järjen voittaa. Ehkä sitten ensi kerralla. 

Nyt on aika päättää kuukauden teet blogissa, siitä huolimatta että tietysti kaikkea uutta on mielessä. Loppuun kokosin vielä sarjan kaikki kirjoitukset:Kesäkuu - loppu

Ei kommentteja: