tiistai 8. kesäkuuta 2021

Mökin kasvimaa melkein kylvettyPääsin vasta sunnuntaina kylvämään mökin kasvimaata, ja sekin jäi vähän kesken. Sain sipulit maahan, ja vähän perusjuttuja, mutta eihän minulla ollutkaan mukana porkkanan siemeniä, eikä herneitä eikä papuja. Ei selvästikään ollut riittänyt ajatusta kylvöhommiin. Porkkanoiden puuttuminen mökille viedyistä siemenistä on mysteeri, pavut ja herneet tajusin puuttuvan siitä syystä, että kasvimaa piti tehdä jo muutama viikko sitten, enkä ollut pakannut niitä mukaan ollenkaan silloin. Enkä nyt muistanut koko asiaa.

Isä lupasi laittaa perunat maahan vähän myöhemmin, eilen oli sellainen hellepäivä, että päätimme odottaa vähän viileämpää vuorokauden aikaa. Näin kirjasin kylvökset tänä vuonna, mitäänhän en maahan taaskaan merkinnyt:

Mökki

Ryvässipuli Punasipuli
Ryvässipuli Punasipuli
Punasipuli

Keltasipuli
Keltasipuli
Keltasipuli

(Porkkanalle rivi)
Keltasipuli
Palsternakka Mangoldi

Malvikki Tilli Sidesalaatti
Malvikki Tilli Sidesalaatti
Malvikki Tilli Salaatti
Ruiskaunokki Persilja Salaatti

Punajuuri
Härkäpapu

(Herneelle rivi)
(Herneelle rivi)
(Pavuille rivi)

Peruna (Siikli tai Annabelle)
Peruna (Siikli tai Annabelle)
Peruna (Siikli tai Annabelle)
Peruna Rosamunda

Tie (järjetys päinvastoin viime vuotiseen verrattuna)

Mökillä oli ihana kesäinen ilma, lämmintä olisi ollut liikaakin, mutta ei se haitannut kun pääsi uimaan 15-asteiseen veteen monta kertaa päivässä. Pihlaja kukki, omena kukki, kaikki oli yltäkylläisen vihreää, tuoksuvaa ja äänekästä. Sydän meinasi pakahtua alkukesän vehreydestä.

Keräsin reilusti raparperiä sekä mökiltä että siskoltani mehua varten, ja mökiltä vieä viimeiset pimennetyt raparperit piirakkaa varten. Nyt on 10 l kattila piripintaan tekeytymässä raparperimehuksi. Laitoin kuvan siitä, enkä harmaasta rikkaruohoisesta savimaasta, niitä on jo nähty riittämiin. 

Viikonloppu mökillä jäikin tuohon sunnuntaihin, sillä lauantaina saimme juhlia lakkiaisissa. Onnea vielä suvun uudelle ylioppilaalle, ja tietysti kaikille muillekin koulunsa päättäneille!

Omenapuu ilta-auringossa on oudon värinen

Ei kommentteja: