torstai 4. maaliskuuta 2021

Pasta jäniksen sydämistä



Mies tuli viikonloppuna kauden viimeiseltä metsäreissulta kotiin rusakko mukanaan, mikä lie luonnonoikku kun oli myös viisi sydäntä. Sydämet painoivat yhteensä vajaa 200 g, ihan koko perheelle ne eivät olisi riittäneet, mutta sopivasti etäilijöiden lounaaksi kuitenkin (eli alla oleva ohje on sopivasti kolmelle). 

Keitin jäniksen sydämet edellisenä iltana liemessä. Liemen tein suunnilleen kuten aiemmin. Kun olin keittänyt lientä vajaa kaksi tuntia, lisäsin joukkoon 5 sydäntä ja keitin vielä puoli tuntia. Otin sydämet talteen, siivilöin liemen ja keitin sitä vielä kasaan. Keitetyt sydämet olivat jääkaapissa yön yli, toki ne olisi voinut valmistaa heti.

Tästä tuli varsinainen jämäruoka, sillä käytin edellisen päivän aterialta jääneen kastikkeen sekä kahden pastapussin jämät tähän lounaaseen. Oikein hyvän mielen ruoka: lounas syntyi nopeasti ja vaivattomasti, sain käytettyä jämiä ja ennen kaikkea maku oli todella hieno. 

1 sipuli
öljyä
½ dl vahvaa jänislientä
5 jäniksen sydäntä liemessä keitettynä (yhteensä vajaa 200 g)
½-1 dl omenakastiketta (tai vähän kermaa tai juustoa jos haluaa)
suolaa, pippuria myllystä

240 g pastaa

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sitä öljyssä hetki, lisää liemi ja anna sipulin pehmentyä liemessä. Viipaloi sydämet ohuiksi viipaleiksi, lisää ne pannulle ylijääneen kastikkeen (tai kerman tai juuston) kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja nauti heti yksinkertaisesta lounaasta. Kuten sanoin, tämä oli hyvän mielen etälounas, näitä tarvitaan taas.


2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Jäniksen sydämiä olisi kyllä mahtavaa päästä maistamaan. Voi vain kuvitella, miten hyviä ne on.

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, hyvää kannattaa odottaa :) Toivottavasti vielä joskus pääset maistamaan.