sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kuukauden tee: Earl grey GT


Nyt minulta tulee yllättävä teevalinta, nimittäin haudutin ihan vapaaehtoisesti Earl grey -teetä. Minähän valitan aina siitä, että jos hotelliaamiaisella kaipaa mustaa maustamatonta teetä, niin siellä tarjotaan tvainingsin öölkreitä ja haaleaa vettä.

Kesän teemaistelussa yhdistettiin hyvää Earl greytä salaatin kanssa, ja se sopikin yllättävän hyvin, myös itse tee oli ihan hyvää, kun se kerran oli hyvää Earl greytä. Jo silloin ajattelin, että pitää kokeilla ginin kanssa, ja tässä sitä ollaan. Täytyy todeta että tulipahan hyvä drinkki, suorastaan parempi kuin tavallinen GT.

4 cl Giniä (minulla oli Conker's Dorset Dry Gin)
8 cl Earl Grey teetä (Teahouse of Wehmais'ilta)
8 cl Tonicia
Jäitä
Appelsiinin kuorisuikale

Hauduta tee ohjeen mukaan, jäähdytä kylmäksi. Mittaa lasiin gin, tee ja tonic. Lisää jäät ja koristele appelsiinin kuorisuikaleella. Nauti hyvästä juomasta. 

En tarjoa edes mitään vinkkejä, tämä nyt oli vaan niin hyvää. Uusi lempidrinkki!

5 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Earl grey on tosiaankin se standardi "maustamaton musta tee" joka paikassa. En ole vuosiin sitä enää pystynyt juomaan, mutta ehkä tosiaan ginitujauksen kanssa menisi - ja laadukkaan Earl greyn kanssa.
Hieno sammakkolasi!

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, tämä drinkki pääsi vähän yllättämään itsenikin ;)

Ja kiitos lasin kehumisesta, minäkin tykkkään noista laseista paljon. Hyvä malli pitkiin juomiin, ja lisäksi sellaista hyväntuulen leikkisyyttä :D

Sohvi kirjoitti...

Tätäpä taidan miehelle tarjota, pitää vain haalia sitä hyvää earl greyta. Sillä voin maustaa myös suklaatryffeleitä itselleni, hyvää adventtia meille! 😁

Nanna kirjoitti...

Minä juon päivittäin sitä twainingsin öölgreitä... kun se on mun mielestä parasta. saatanpa tehdä siitä GT:eenkin. Paremman puutteessa!

sauvajyvänen kirjoitti...

Sohvi, kiitos samoin! Hyvältä suunnitelmalta kuulostaa :)

Nanna, sitten totta kai käytät sitä GT:iin! Sehän se on parasta mikä on parasta ;)