torstai 26. marraskuuta 2020

NilkustimetJos on säärystimet, niin nilkanlämmittimet ovat tietysti nilkustimet, eikö niin. Esikoinen toivoi itselleen nilkustimia (hänen keksimä sana), ja jos nykyajan nuori sellaiset pyytää, niin toki sellaiset pitää tehdä.

Väri oli esikoisen valitsema vaaleanharmaa ja lankana helppo 7 veljestä. Esikoisella on isompi jalka kuin 38, mutta sirot nilkat, joten loin silmukoita 38 koon mukaan, yhteensä 48 silmukkaa. Kudoin 3 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 cm ja päättelin. 

Helppo ja nopea hyvän mielen käsityö. Lahjansaaja tykkäsi kovasti ja sanoi, että näyttää ihan kuin tennareissa olisi villasukat.


ps. Minua ei häiritse se, että nuori kulkee nilkat paljaina. Minä kuljin nuoruudessani ilman pipoa -20 asteeseen saakka, isäni puolestaan kulki omassa nuoruudessaan nilkat paljaina. Nyt on siis taas niiden paljaiden nilkkojen vuoro ja se on ihan ok. Ainakin tällaisen kylmäfiilin mielestä. 

5 kommenttia:

Sohvi kirjoitti...

Nuo voisin minäkin osata tehdä. 😁 Viime vuonna sain joululahjaksi kämmekkäät, siis lapaset ilman kärkiosia. Ne on olleet näppärät. Sormia harvoin palelee nykytalvina, mutta kämmenselät kuivaa ilman suojaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä olen nauttinut nyt näistä yksinkertaisista, nopeasti valmistuvista, käsitöistä eniten. Aivot ovat aika kuormittuneet, joten tämä on hyvää vastapainoa. Hyvä mieli tulee pelkästä tekemisestä :)

Kämmekkäät ovat kätevät, minä voisinkin tehdä sellaiset lähiaikoina.

Ulla kirjoitti...

Olisi nuoruudessa ollut todella noloa kulkea pipo päässä! Ja vain kylähullut piti pipoa sisätiloissa. Yritän kuitenkin olla kohottelematta kulmia nykynuorisolle, jotten vaikuttaisi ikälopulta :-D

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, juuri noin. Ja jotta en vaikuttaisi kalkkikselta (tätä sanaa ei tietysti voi enää käyttää nuorten kuullen), en huomauttele paljaista nilkoistakaan. Kyllä sen kylmän kestää, kestettiihän mekin hyvin. Minulle selvisi vasta pari vuotta sitten meidän hiihtolomalla, että isä kulki nuoruudessaan nilkat paljaana. Hän muisteli silmät naurusta sirrillään esikoisen talvipukeutumisen nähdessään kuinka hänen Lempi-tätinsä aina päivitteli paljaita nilkkoja talven pakkasilla :D

Ulla kirjoitti...

Ihanasti trendit kiertää, vaikka niiden välissä olisi vuosikymmeniä :-D