perjantai 19. lokakuuta 2018

Miljoona käyntiä


Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, blogissani on käyty näiden vuosien aikana yhteensä miljoona (1 000 000) kertaa. Tiedän ettei se ole vuotta kohti suuri määrä monille blogeille, mutta minä olen otettu, että tällainen epävisuaalinen pieni, alusta asti riippumaton blogi, joka ei ole osallistunut mihinkään kaupalliseen toimintaan, järjestänyt arvontoja tai muutenkaan ollut sosiaalisesti aktiivinen, on onnistunut kiinnostamaan ihmisiä vuodesta toiseen niin paljon, että täällä on käyty miljoona kertaa.

Alkuvuosina täällä varmasti kävi muita bloggaajia, silloin kun suunnilleen samoihin aikoihin moni aloitteli enemmän ja vähemmän yhtäaikaa. Sukulaisia on löytänyt tänne, samoin osa työkavereista, ainakin ne jotka nauravat minun arkikokkailuille. Mutta suurin joukko täällä kävijöistä on niitä satunnaisia lukijoita, jotka etsivät jotain tiettyä riistareseptiä, säilöntäjuttua tai taistelevat savimaan kanssa. Tulevat hakemaan jotain tietoa, ja toivottavasti löytävätkin.

Satunnaiset kävijät tuntuvat löytävän tänne edelleen siitä huolimatta, että tänä aikana monien blogien sisältö/yhteistyö on muuttunt täysin ammattimaisiksi "kanaviksi", "vaikuttajiksi" ja "sisällöntuottajiksi", eli sentään ihan kaikki eivät ole menneet pelkästään ammattiblogeja lukemaan. En kritisoi tapahtuntta, mutta myönnän kaipaavani niitä nyt kadonneita kantaaottavia blogikirjoituksia (ruokablogeista), jotka ovat hävinneet kokonaan, jos nyt ei lasketa sitä sisältöä tyyliin "älkää syökö lihaa mutta syökää tätä -is-einestä". Samoin harmittavasti moni harrastajabloggaaja on lopettanut kokonaan, minäkin jo melkein. Mutta koska vanhoja juttuja on kiva lukea, jatkan kirjoittamista vieläkin, tämän päivän jutut ovat tulevaisuuden menneisyyttä.  Tässä miljoonan kävijän aikana blogimaailma on muuttunut enemmän ja nopeammin kuin ikinä olisin osannut ennustaa tai ajatella, mutta onhan sitä omakin elämä erilaista kuin aloittaessa, uusi työkin alkanut.

Oma jämähtänyt bloggailu ja kokkailu on mennyt koko ajan yksinkertaisemmaksi, vaikka sellaista tavallisen yksinkertaista se on ollut alusta asti. Jotain kehitystäkin on tapahtunut, sen huomaa vaikka riistaresepteistä, alkuun kirjasin ylös kaikkia niitä perusjuttuja joita äitikin oli tehnyt (no se maksapaella vielä puuttuu), mutta koko ajan olen siirtynyt vähän toisentyyppiseen riistan käsittelyyn. Inspiraatiota olen hakenut etenkin ulkomailta, sillä minusta Suomesta puuttuu edelleen se kaiken kattava ja selittävä riistakeittokirja jossa olisi muutakin kuin pataa, kermaa ja katajanmarjaa (kun ne kerran jo osaa).

Seuraavaa miljoonaa kohti aurinkoisessa syyssäässä, ja kiitos kaikille täällä tähän mennessä käyneille! Ja rohkaistukaa jättämään joku viesti edes silloin tällöin, se tuottaa edelleen suurta iloa, joka ikininen kommentti.

11 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Miljoona onnettelua!! <3

sauvajyvänen kirjoitti...

Miljoonat kiitokset! ;)

Ulla kirjoitti...

Onnea huimasta luvusta!

Ulla kirjoitti...

Onnea huimasta luvusta!

Lumentulo kirjoitti...

onnittelua!

Onneli Winter kirjoitti...

Onnittelut ja kiitos että jaksat jatkaa. Itselläkin oli pitkä tauko ja täällä taas. Blogeja on kiva lukea :) siis ihan näitä taviksia, oikeita aiheita ja juttuja.

sauvajyvänen kirjoitti...

Suuret kiitokset onnitteluista Ulla, Lumentulo ja Onneli Winter!

Ulla kirjoitti...

Onnittelut ja miljoonannen kerran kiitokset siitä, että opetit tekemään liemiä :-) Enää ei osaisi elää ilman niitä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos Ulla!

Unknown kirjoitti...

Onnea 😍 Minä eksyin sivuille haudutuspata ohjeiden vuoksi.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitokset :)