keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Harissa-kurpitsakeitto


Tämä on hyvin yksinkertainen kurpitsakeitto, juju piilee ihanassa harissa-tahnassa. Ostin harissa-tahnaa Hellasta&Herkusta, en tiedä onko tahna aina näin hyvää (olen vähän myöhäisherännäinen harissan suhteen), mutta tämä ruusunlehdillä maustettu on aivan käsittämättömän hyvää. Ehkä ruusunlehdet ovat se juju, ehkä eivät, minä nimittäin en yleensä pidä mistään missä on ruusunlehteä, mutta tämä on selvästi eri asia.

1 myskikurpitsa

4 dl hyvää lientä
100 g sulatejuustoa (tai tuorejuustoa)
2-3 tl (tai maun mukaan) hyvää harissa-tahnaa

Paahda kurpitsa uunissa: halkaise kurpitsa, poista siemenet ja paahda 200 asteessa n. 40 minuuttia leivinpaperin päällä. Anna vähän jäähtyä ja kaavi sisus kattilaan. Lisää liemi, juusto ja harissa. Anna keiton kiehahtaa ja soseuta sauvasekoittimella. Nauti ruisleivän kanssa.

Tein kasviksille upean dipin samasta tahnasta, heittämällä parhaita kermaviilidippejä mitä olen syönyt: 2 dl kermaviiliä, 2 tl siideri-viinietikkaa ja 1 tl harissatahnaa. Tämän lounaan jälkeen oli voittajafiilis.

2 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Minultakin tuo jäänyt kokonaan kokeilematta...täytyypä testata. Kurpitsakeitto on ihan lempparia, uunissa paahtaminen tuo oman makunsa...nam!

sauvajyvänen kirjoitti...

Olen nyt laittamassa tahnaa joka ruokaan, pitää varmaan ottaa kiinni menetetyt vuodet ;) Kurpitsakeitto on kyllä ihanaa, sitä tulee syksyisin syötyä aina niin, että hyvin pärjää seuraavaan syksyyn.