keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Kyyhkykeitto harissalla


Sunnuntai on hyvä päivä valmistella tulevan viikon aterioita. Keitin sunnuntaina kyyhkyt ja myöhemmin viikolla ruoka valmistui nopeasti ja vaivattomasti. Säilytin kyyhkyt liemessään kylmässä, ja lopulta keiton tekemiseen meni se aika mikä meni riisin kypsymiseen. Keitto oli hyvin yksinkertainen kiireen takia, olisihan tähän voinut lisätä linssejä, kurpitsaa, lisää kasviksia, ihan mitä vaan ja keiton olisi voinut tarjoilla hapankerman kanssa. Mutta näinkin yksinkertaisesti tuli aivan ihana keitto joka maistui kaikille.

3 kyyhkyä
vettä
1 porkkana
1 sipuli
kokonaisia pippureita

Laita kyyhkyt kattilaan, lisää vettä niin että peittyvät hyvin. Nosta vesi kiehuvaksi, kuori vaahtoa niin kauan kuin sitä muodostuu. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset (sipulia ei tarvitse kuoria) sekä mausteet. Keitä lintuja reilu tunti. Nosta linnut jäähtymään ja siirrä kylmään. Voit valmistaa keiton heti, tai pitää kylmässä kunnes on aika tehdä keitto. Siivilöi liemi ja irrota kyyhkyn lihat ja pilko ne suupaloiksi.

3 dl kyyhkylientä
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl riisiä
2 porkkanaa
1 sipuli
½ tl jeeraa
2 tl harissa-tahnaa
kyyhkyn lihat

Laita liemi ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja anna kiehahtaa. Lisää riisi ja pieniksi pilkotut kasvikset sekä mausteet. Kun riisi on lähes kypsää, lisää kypsät lihat ja keitä kunnes riisi ja kasvikset kokonaan ovat kypsiä, noin kymmenenisen minuuttia yhteenä. Maukas ja mausteinen keitto, jossa metsästä tuleva maku korostuu harissalla ja jeeralla.

Ei kommentteja: