torstai 13. lokakuuta 2016

Omenastruudeli

Ei tullut niin hieno kuin siskollani

Minä en muista olinko koskaan syönyt omenastruudelia ennen kuin siskoni tarjosi sitä synttäreillä joku aika sitten. Se olikin aivan ihana leivonnainen, niin hyvä että oli pakko pyytää resepti ja kokeilla kotona. Siskoni oli yhdistänyt lehdestä löytynyttä reseptiä netistä löytämiin resepteihin ja soveltanut loput. 

Nyt olen tehnyt jo kaksi kertaa omenastruudelia, ensimmäisellä kerralla laitoin omenat taikinan pitkälle sivulle (ei niin), toisella kerralla laitoin lyhyelle sivulle niin kuin kuuluukin. Hyvää oli ekallakin kerralla, vaikka jäikin vähän lättänäksi. Kuvat kummastkin struudelista on otettu vasta seuraavana päivänä, vaikka parasta tämä minusta on samana päivänä. Pakastettua filotaikinaa oli 11 arkkia paketissa, sulatettuna se säilyy n. viikon jääkaapissa. Siksi tein struudelia kaksi kertaa, näin sain koko paketin käytettyä.

1 dl rusinoita + tilkka vettä tai muuta nestettä)
6 isoa tai 10 pienempää omenaa
vähän voita
1 dl korppujauhoja
1½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta
1 sitruunan mehu

5-6 arkkia filotaikinaa
75 g sulatettua voita

Liuota rusinoita puolisen tuntia vesitilkassa (tai jossain alkoholissa tai omenamehussa). Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle vähän voita, lisää omenat ja pehmennä omenoita pannulla. Lisää rusinat, korppujauhot, fariinisokeri ja kaneli ja jatka vielä kuullottamista hetki. Ota pannu pois lämmöltä ja lisää mantelirouhe ja sitruunamehu, sekoita.

Laita filotaikinalevy leivinpaperille. Voitele levy voisulalla, lisää toinen taikinalevy päälle, voitele sekin, jatka kunnes kaikki taikinalevyt ovat päällekäin. Kaada omenatäyte taikinan päälle toiseen reunaan lyhyelle sivulle. Rullaa täyte levyjen sisälle, käännä leivinpaperin avulla niin, että sauma jää alle. Taivuta päädyt kääryleen alle. Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä vähän, ripottele päälle tomusokeria ja nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Toinen struudeli syötiin isän kanssa kun hän tuli käymään. Samalla reissulla kävimme EMMAn uuden näyttelyn avajaisissa. Nykyaikaa etsimässä -näyttely on auki tammikuun 2017 alkupuolelle, suosittelen.


5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ojjojjoj tää näyttää ihanalta! Tulin juuri Saksasta ja jotenkin struudeli jäi siellä syömättä, tilanne pitää korjata välittömästi!

Savusuolaa, Janica

Unknown kirjoitti...

Ojjojjoj tää näyttää ihanalta! Tulin juuri Saksasta ja jotenkin struudeli jäi siellä syömättä, tilanne pitää korjata välittömästi!

Savusuolaa, Janica

sauvajyvänen kirjoitti...

Se oli kyllä hyvää. Siskon miehen sukua oli juuri käynyt Itävallassa, ja he sanoivat että struudeli oli parempaa kuin mitä olivat siellä saaneet (samoin kuin Sacher-kakkukin).

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kuulostaa kyllä aivan mahtavalta herkulta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä oli kyllä kiva tehdä, ja oli omalla tavallaan hienostunut leivonnainen.