maanantai 10. lokakuuta 2016

Aleksis Kiven päivä ja riistaruokakurssi

Kolme fasaania menossa uuniin

Blogia pidempään seuranneet tietävät, että olen suuri Aleksis Kivi -fani, ja juhlistan päivää aina jollain tapaa. Mikäs (metsämiehen) juhlapäivälle sopisi paremmin kuin Uudenmaan Marttojen järjestämä riistakurssi. Eli tämä ilta meni kokkaillessa mukavassa seurassa ja hyvässä opetuksessa erilaisia riistaruokia lisukkeineen. Kokkailun päätteeksi kokoonnuimme kaikki saliin yhteisen pöydän ääreen syömään, juttelemaan ja nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Ihan mahtava ilta, suosittelen. 

Aloitimme keitolla ja piirailla. Pääruokana oli peurakääryleitä, täytettyä fasaania ja viinahirvipyöryköitä. Lisäksi juuresmuusia, puolukkasurvosta ja punakaalisalaattia. Illan päätti ihanat puolukkamaljat.


Minä opin sen, mitä kurssilta hainkin, eli onnistuin tekemään hyvää fasaania, joka oli oikein mehevää ja mureaa. Ja sen lisäksi on nippu muitakin hyviä riistareseptejä, kaikki reseptit ovat sellaisia että niitä varmasti tulee käytettyä. Ja mikä parasta, kolmen fasaanin rangat ovat jääkaapissa odottamassa liemenkeittämistä ja pastan tekoa. Ja kastikkeen- ja keitonjämistä saan huomenna nopean ruuan, aikataulutetun arki-illan pelastus. Kuka väittää että maanantai olisi ikävä päivä, en minä ainakaan.

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Olen kauan lukenut blogiasi mielenkiinnolla. Chilihilloreseptisi on aivan mainio, siis limellä ja paprikalla. Olen tehnyt monta satsia omista chileistä poikani kavereille ja omalle perheelle tietysti. Sinihomejuuston kaveriksi erinomainen. Itse äskettäin ruokablogistiksi ryhtynyt. Terveisin Anne Maalaisbistrosta/Landebistrosta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva kun tulit kommentoimaan. Hillo on minunkin suosikkia, tältä vuodelta jää vaan keittämättä kun sato oli niin huono. Pitääkin käydä tutustumassa blogiisi :)

Anne kirjoitti...

Minunkin chilisatoni on vähäinen...siirrän kasvit verannalle kasvihuoneesta tänä viikonloppuna. Toivossa eletään! Anne

sauvajyvänen kirjoitti...

Veranta olisikin ihana. Jatkan haaveilua..