torstai 15. syyskuuta 2016

Kalakeitto rapuliemeen


Paras arkiruoka on tietysti sellaista, mikä on nopea ja vaivaton tehdä työpäivän jälkeen. Joskus arkiruoka on sen lisäksi niin hyvää, että sitä voisi tarjota vaikka millaisissa juhlissa. Tämä kalakeitto oli sellainen ruoka, maailman nopein ja yksinkertaisin tehdä, ja silti mitä hienoimman makuinen. Oikeastihan tämä keitto ei tarvitse reseptiä, mutta halusin vaan muistuttaa, kuinka hyvä liemi nostaa tavallisen ruuan ihan uusiin sfääreihin. Ja kun liemi on valmiina pakastimessa, on ruuanlaitto todella helppoa ja vaivatonta. Sen verran keitto vaati esivalmisteluja, että kävin hakemassa kalan Hakaniemen hallista lounastunnilla, ja kotiin tulin palstan kautta. Nostin sieltä 4 perunaa, 2 porkkanaa, pienen fenkolin ja tilliä. Kotona otin liemen pakastimesta ja aloin keiton tekoon. Siitä kun aloin tehdä ruokaa, meni n. 15 minuuttia ja olimme pöydässä syömässä.

2½ dl vettä
4 perunaa
2 isoa porkkanaa (1 keltainen ja 1 oranssi)
1 sipuli
pieni fenkoli
n. 500 g kuhaa
suolaa
tilliä

Laita liemi kattilaan, lisää vähän vettä. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat ja lisää liemeen. Viipaloi sipuli ja fenkoli, lisää kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia, ja lisää keittoon kuha paloina ja suolaa maun mukaan. Anna kiehahtaa, lisää tilliä. Syö keitto ruisleivän kanssa. 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Varmasti aivan taivaallisen hyvää.
Me hamstrattiin taas 6 kg luomukaritsan luita, jotta saa talvipakkasilla hauduttaa niistä liemen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minulle jäi vielä eiliselle lounaalle annos, ja oli edelleen ihanaa. Hieno maku kertakaikkiaan. Minullakin on vielä luita pakastimessa, ajattelin keittää nyt lähiaikoina liemen, kun kasvimaalta saa vielä hyviä liemiaineksia. Minä en olekaan karitsanlientä keittänyt, niitä luita ei ole tullut vastaan.