torstai 8. syyskuuta 2016

Kääretorttu strutsinmunasta

Vihdoinkin sain taas ostettua strutsinmunan, tai oikeasti kaksi munaa Kilkkilän farmilta. Tällä kertaa jouduin rikkomaan munan naisellisesti kaulimella, koska mies eli sähköporakoneen käyttäjä oli työmatkalla. Hyvin onnistui niinkin. Erottelin taas valkuaisen ja keltuaisen, joita sitten sekoitin tarvittaviin leivonnaisiin, kuten tähän kääretorttuun, takaisin 1:3, eli yksi osa keltuaista ja kaksi osaa valkuaista (ei ole vaikeaa vaikka joku muuta väittäisi).

Syyskuun teemana näyttää olevan surkeat kuvat. Mutta koska lapset ihastuivat tähän välipalaan (yllätys) niin kirjaan ohjeen ylös jotta voivat leipoa tätä joskus itse (todennäköisesti kananmunista).

2,4 dl strutsinmunaa (tai 5 kananmunaa)
2,4 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1 dl vehnäjauhoa

1 dl kermaa
2 dl hapankermaa
2-3 dl vadelmaa
2 dl mustikkaa
2-4 rkl sokeria

Laita muna/t ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi, aikaa menee n. 10 minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita ne joukkoon varovasti. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista  200 asteessa n. 12 minuuttia.

Valmista täyte sillä aikaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää hapankerma ja marjat ja lopuksi sokeria maun mukaan. Minä laitoin vähän sokeria, koska tämö tuli koululaisten (hemmottelu)välipalaksi.

Laita uunipeltiä suurempi voipaperi pöydälle ja ripottele sokeria sen päälle. Kumoa vähän jäähtynyt torttulevy nurin päin sen päälle, irrota leivinpaperi varovasti. Levitä täyte levylle ja kääri levy rullalle. Käännä voipaperi rullan ympärille ja anna kääretortun vähän tasaantua mieluiten kylmässä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti hyvästä välipalasta tai jälkiruuasta.

Ei kommentteja: