perjantai 19. elokuuta 2016

Punaherukkahyytelö


Tänä vuonna meillä oli mökillä todella huono viinimarjasato, yhteensä tuli yksi ämpärillinen mustaherukkaa (+ syömämarjat ja vähän hilloa varten) ja toinen punaherukkaa, eli yhteensä sain keitettyä vain kaksi maijallista viinimarjamehuja. Mutta koska muuten marjavuosi on ollut niin hyvä, en ole ostanut (enkä aio ostaa) viinimarjoja lisää, sillä olen keittänyt jo kaksi maijallista mustikkamehua, ja sama määrä puolukkamehua on suunnitelmissa. Eiköhän näillä pärjätä talven yli, meidän perhe ja isä.

Minulla pullot loppuivat vähän kesken kesken öistä mehu-urakkaa joten "ylimääräistä" mehua jäi reilu puoli litraa. Tein siitä pienen satsin hyytelöä. Huomaa että tämä hyytelö ei ollut kovin tiukkaa, jos haluat kiinteämpää, lisää sokeria 1-2 dl lisää.

6 dl mehumaijalla keitettyä punaherukkamehua 
2 dl hillo- ja marmeladisokeria (Dansukker)

Laita mehu ja sokeri kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti ja kaada neste steriloituihin purkkeihin. Säilytä kylmässä. 

Tämä on raikas hyytelö, jota on tarkoitus käyttää riistan kanssa sellaisenaan ja padoissa tuomassa makeutta ja makua. Ja hyvin maistui paahtoleivällä, ja varmasti sopii myös jäätelön kaveriksi oikein hyvin. Ihana hyytelö.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas jännää - vanhemmillani Hämeenlinnassa oli hurjan suuri viinimarjasato. Punaheruikoihin tosin iski herukkaruoste, joten niistä jäi suurin osa käyttämättä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin olen kuullut monenlaista tarinaa, mutta mökillä ei tosiaan tullut juuri mitään, siskollakin taisi olla huono vuosi. Mutta tällaisena mustikkavuotena se ei haittaa. Ja taitaa puolukkaakin tulla paljon, tänä viikonloppuna taidan aloittaa lämpimimmiltä paikoilta.