maanantai 8. elokuuta 2016

Mökki elokuussa 2016


Nämä kukat ovat siskolleni. Hän kitki kukat tehokkaasti keväällä vajaa kymmenen vuotta sitten, mutta niin vaan kukat nousivat muutamien tyhjien vuosien jälkeen, ja taas kukkivat yhtä komeasti kuten ennenkin.


Mökin kasvimaa voi hyvin, oikein hyvin jossei liiankin hyvin. Sato on tänä vuonna huima jo nyt. Hernettä riittää, samoin härkäpapua. Punajuurta ollaan syöty jo pitkään, porkkanat ovat isoja ja perunasato on valtaisa, varretkin huitelevat metrissä. Papua vielä vähän odotellaan, purjo ja varsiselleri ovat komeassa kasvussa. Sipulit ovat jo nyt suurempia kuin vuosiin sadonkorjuun aikaan.


Tyrni tuottaa tänä vuonna ensimmäiset marjat, mieli on tosi hyvä siitä. Keväällä vielä mietin että onko meillä sittenkin kaksi poikatyrniä, mutta ei ole. Tänä vuonna tulee muutama kymmen marjaa, se on minusta ihan hyvä alku ja lupaus tulevasta sadosta


Omenaa tulee tänä vuonna hyvin kahdesta vanhemmasta puusta. Karviaisia tuli ihan kohtuudella, samoin punaista viinimarjaa on ihan hyvin. Isoin pettymys on musta viinimarja, saimme poimittua porukalla yhden(!) ämpärillisen kaikista pensaista. Kohta on maijallinen keitetty, siinä on tämän vuoden mustat mehut. Isä rakensi tänään pikkiriikkisen tuen pikkukarviaiselle, joka oli pahasti kallellaan viime talven jäljiltä. Karhunvatukka on kasvanut tämän vuoden komeasti korkeutta, sekin sai kunnon tuen.

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hurjan hieno sato teillä tulossa. Miten ihmeessä sait varsisellerin kasvamaan?

Mari kirjoitti...

Vähän samat kuviot meilläkin, sipulit on valtavia, porkkanaa on uskomattoman hyvin ja varsisellerit kukoistavat. Pitänee hiukan suunnitella käyttökohteita etukäteen ja järkkäillä tilaa pakkaseen!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ulla, se kasvaa mökillä aina hyvin, paljon lehmänlantaa savimaassa. Ja ostan siis aina esikasvatetut taimet Hakaniemen torilta.

Mari, meillä mökillä on sen verran pieni kasvimaa, alle aarin, että saamme suurimman osan syötyä pitkin syksyä, sipuleita jää aina yli, mutta ne säilyvät niin pitkään kuin niitä riittää. Palstalla olisi sitten kasvamassa enemmän, mutta tänäkin vuonna on huono sato tulossa, ainakin osittain.