maanantai 4. huhtikuuta 2016

Palstakausi aloitettu, tomaatit kylvetty ja chilit hyvässä kasvussa


Kävin tänään ensimmäistä kertaa palstalla tänä vuonna. Märkää, todellakin, siellä vielä on, eikä minulla ole minkäänlaista kasvua havaittavissa vielä, ei raparperin alkuja eikä valkosipulia, vaikka some pursuaa niiden kuvia. Minun (siis kaupungin) kylmä savimaa antaa odottaa, mutta sehän jo tiedetään. Levitin kuitenkin palstalle säkillisen tuhkaa, ja odottelen vähintään muutaman viikon, ennen kuin alan haaveilla maan kääntämisestä. Ja jos hyvin menee, niin ehkä jo kuukauden päästä pääsen penkkien tekoon.

Chilit sen sijaan voivat vahvasti, taimet ovat oikein terhakoita ja paksuvartisia. Kannatti kyllä myöhentää kylvöä muutamasta viime vuodesta. Tomaattipurkeista en ottanut kuvaa, sillä ne vasta on kylvetty viime viikolla multaan, eikä (vieläkään) mitään näy. Ja juuri muistin että kirsikkatomaatit ovat vielä pussissa, ei kai niillä vielä ole ihan kamala kiire.

Täällä ei siis kasvu ole vielä mitenkään mahtavasti vauhdissa, mutta aurinko ainakin paistaa. Kevättä kohti mennään, huomasi kyllä kuinka kevyt ja iloinen askel oli kun käveli palstalle.


5 kommenttia:

viv kirjoitti...


Mahtavaa kun pääsee jo kylvöpuuhiin! :) Me ei vielä olla käyty palstalla, pitänee kyllä ensi viikonloppuna käydä kurkkaamassa jos ei mikään räntäkeli iske!

Komeita taimia sulla jo!

Merja | Ripaus tryffeliä kirjoitti...

Pontevan näköisiä taimia! Mä olen taas ihan myöhässä, mietin että koska ehtisin sisäkukkien mullat vaihtaa :).

sauvajyvänen kirjoitti...

viv, laita sinäkin tilannekuvia jahka pääset kurkistamaan palstalle.

Merja, taimet ovat tosiaan hyvässä vaiheessa nyt, paksuvartisia ja hyvän vihreitä. Ei kai niitä sisäkukkien multia joka vuosi....?

Ulla kirjoitti...

Meillä on kasvimaat vielä lumessa ja jäässä, joten kuopsuttelu on vain haave. Esikasvatteet pitäis jo kovaa kyytiä viedä kasvihuoneeseen saamaan aurinkoa, mutta se ei +3:ssa ja vesisateessa onnistu. Tulis jo se kevät!

sauvajyvänen kirjoitti...

Täällä oli valitettavasti niin vähän lunta, että se hävisi nopeasti. Lisää voi toki vielä tulla. Huhtikuu on kyllä ankea kuukausi, lupaa muttei anna.