lauantai 2. huhtikuuta 2016

Vihreä kalacurry


Minä tein usein vihreää kalacurrya 1990-luvulla. Koko ruoka unohtui jotenkin 2000-luvulla, muistan tehneeni sitä vielä jenkeissä vuosituhannen alussa jonkin kerran mutta en enää sen jälkeen. Enää en muista miten tein sen, käytin muistaakseni ohjenuorana purkissa ollutta ohjetta. En edes muista miksi tämä ruoka jäi, niin on käynyt muutamalle muullekin. Onneksi juttelimme curryista työkaverin kanssa, ja muistin tämän ruokalajin olemassaolon.

Minun on helppo käydä ostoksilla ViiVoanissa, joten ostin sieltä hyvää Aroy-D:n vihreää curry-tahnaa, sekä työkaverin kehumaa kookoskermaa. Käytin vain puolet currytahnasta, joten ruuasta ei tullut kovin vihreää, eikä tulista. Ensi kerralla käytän sen kokonaan. Tein ruuan yksinkertaisena ja nopeana, söimme curryn riisin kanssa. Lapsille paistoin kalaa pannulla sellaisenaan, vähän yrttisuolaa päälle. Söivät kalan riisin kanssa, oli hyvää kuulemma sekin. Olen aina tehnyt vihreän curryn vaaleasta kalasta, hauesta varmaan useimmiten, mutta nyt oli tarjolla hyvää siikaa ja se sopi tähän oikein hyvin. 

1 rkl öljyä
25 g (tai 50 g) Aroy-D vihreää curry-tahnaa (tai mitä on saatavilla)
2 vartta sitruunaruohoa
4 kaffir-limen lehteä
400 g siikaa tai muuta kalaa
4-6 pieniä pyöreitä vaaleita munakoisoja
1 rkl kalakastiketta
2 tl kookossokeria
400 ml hyvää kookosmaitoa/kermaa

Laita pannulle öljyä ja lisää vihreä curry-tahna. Pätki sitruunaruohot muutamaan osaan, hakkaa niitä vähän esim. veitsen kahvalla ja lisää ne ja limen lehdet joukkoon. Pilko kala ja pikkumunakoisot ja laita nekin pannulle. Lisää myös kalakastike ja sokeri joukkoon, paista vähän aikaa. Kaada kookosmaito päälle, sekoita ja anna curryn kiehua 5-10 minuuttia. Syötiin riisin kanssa. Lisää halutessa esim. basilikaa tai korianteria päälle ja nauti. Oli hyvää aikuisten mielestä, lapset eivät edes maistaneet.

Ei kommentteja: