lauantai 12. maaliskuuta 2016

Hirvi-tartar


Olen tullut paljastaneeksi joissain kommenteissa muiden blogeissa millaisista tartar-pihveistä pidän eniten, joten tulkoon se nyt vihdoin selväksi tässäkin. Tiedänhän minä kyllä senkin, millainen tartar-pihvin kuuluu olla. Tavallisimmin se valmistetaan hyvästä naudanlihasta, tosin minä olen syönyt hirvenlihasta tehtyä tartaria enemmän kuin mitään muuta tartaria. Etenkin tuollaisena minun pelkistettynä versiona.

hyvää hirvenfilettä tai jauhelihaa
munankeltuainen
silputtua sipulia
worcestershire-kastiketta
kuivattua kaprista (tai tavallista)
suolaa, pippuria myllystä

Revi hyvää filettä haarukalla tai raaputa veitsellä pieneksi silpuksi, tai käytä jauhelihaa. Muotoile lihasta pihvi lautaselle. Laita munankeltuainen joko erikseen tai pihvin päälle. Silppua sipulia, laita se lautaselle ja lisää muutama tippa worcershire-kastiketta päälle. Ripottele lihan päälle kuivattua kaprista, rouhaise vähän mustapippuria ja lisää muutama kide hyvää suolaa. Näin tehden jokainen voi tehdä sellaisen sekoituksen lautasellaan kuin haluaa. Kuivatun kapriksen sijaan voi laittaa tavallisia kapriksia lautaselle.

tai

hyvää hirvenfilettä (tai mitä muuta hirvenlihaa onkaan)
suolaa (ei välttämätön)

Leikkaa liha sopiviksi paloiksi ja ripottele päälle vähän suolaa. Nauti pelkistetystä "tartar-pihvistä" ihan sellaisenaan.

Ja ettei kenellekään jää epäselväksi, minä pidän eniten tästä pelkistetystä versioista. Mutta ei kerrota kenellekään.


6 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Teillä on taas herkuteltu! Ihanan näköistä tartaria. Minulle maistuu myös pelkistetty versio, saatan syödä vasikkaa pelkän suolan kerä, oliiviöljy ja parmesan on ylenpalttista :)

Nanna kirjoitti...

Nyt minä esitän hämmentävän tyhmän kysymyksen. Tartaria rakastavana mutts sitä koskaan itse tehneenä: voinko siis valmistaa sitä pakastetusta hirvenlihasta?

Nanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
sauvajyvänen kirjoitti...

Merja, juuri näin :)

Nanna, minä olen syönyt ikäni hirvitartaria, ja nimenomaan useimmiten pakastetusta lihasta. Minä teidän kuinka nuo lihat on käsitelty, ja siksi meillä on syöty tartaria aina. Mutta puhun siis vain omasta puolestani :) Sinällään se pakastus välissä ei haittaa mitään, eikä raakakypsytyskään, vaikka jossain lukeekin ettei nauta saisi olla raakakypsytettyä tartaria varten.

Nanna kirjoitti...

ok. Kiitos varmistuksesta. Meidänkin lihat on "tuttuja" lihoja, joten eiköhän meilläkin kohta syödä hirvitartaria!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kerro sitten mitä tykkäsit :)