perjantai 11. maaliskuuta 2016

Traktoreita ja possua

 

Tämä on ollut suorastaan liikuttava päivä. On se vaan hienon näköistä kun senaatintori on täynnä traktoreita ja niitä tulee vastaan muuallakin liikkuessa. Kaunis näky Helsingissä. Mies kertoi näyttäneensä peukkua jokaiselle traktorille joka tuli Vihdintiellä vastaan hänen polkiessa töihin. Ja ne traktorikuskit jotka kartanluvultaan ehtivät huomata pyöräilijän, tööttäsivät ja vilkuttivat takaisin. Hinnatonta. 

Ja on tämä liikuttava päivä siinäkin mielessä, että olen saanut pakastimen täyteen lihaa, muinaissuomalainen hyrisee tyytyväisyyttään jälleen. Tällä kertaa mies ei tullut metsältä, vaan Postin kylmäkuljetus toi Kaartilan mallaspossua. Minulle tuli kiire tilauksen kanssa, sillä Posti lopettaa täysin yllättäen kylmäkuljetuksensa. Juuri kun olivat saanet kuljetukset hyvin käyntiin, tuottajat saaneet lisättyä asiakaskuntaa ja helsinginhipsterit ja espoolaisrouvat löytäneet mieluisat tilalliset keneltä ostaa, tulee tälläinen pommi. 

Minä olen perheellinen tosiharrastaja (hih), joten päädyin tilaamaan kaksi pakettia, perhepaketin ja tosiharrastajan paketin. Kuva on jälkimmäisestä, katsokaa tuota kylkipalaa, siinä on juuri sellaista porsaankylkeä kuin sen pitääkin olla. Meillä katkeaa tänä vuonna monivuotinen pääsiäisperinne villisian kinkun suhteen, joten Mallaspossun kinkku saa siis pelastaa tämän pääsiäisen. 

Ja koska ostin kaksi lihapakettia, sain kaksi essuakin. Kuvassa esikoinen 11v essu päällä. Minä pidän toisen essun, ja esikoinen saa toisen. Possusta pitänyt aina, nyt totesi tilausta tehdessäni että ihanaa, saa kunnon possua eikä aina tarvitse syödä tylsää hirveä. 


5 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Jaettu ilo, yhteinen ilo! Minulle Itella toi Mallaspossun grillipaketin tänä iltana! Totesin postipojalle että te sitten lopetatte tämän palvelun - hän ei tiennyt asiasta mitään. Edellistäkin pakettia on vielä pakastamisessa jäljellä, joten jaan tuon muinaissuomalaisen ilonkin :). Ja ostin tänään kauppahallista kaksi villisian lapaa. Odottelen hyviä reseptejä sieltä näille kaikille!

mammukka kirjoitti...

Kaartilan mallaspossu on lähestulkoon naapurissa :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Merja, maltan tuskin odottaa sinun kokkailuja ;)

mammukka, sinullahan on hyvin asiat :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hieno tuo essu! :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Arvasinkin että ymmärrät sen päälle ;) Se tosiaan on oikein hieno essu ja hyvän mallinen.