Minulla oli pakastimessa kilon verran poron potkakiekkoja. Ajattelin tehdä sunnuntaiksi Osso buco -padan niistä. Googlailin vähän reseptejä, huomasin että suurin osa kirjoittaa onton luun "osso bucco", minäkin olen tainnut sitä muotoa ennen käyttää, ja että alkuperäisessä milanolaisessa reseptissä ei ole tomaattia, mutta nykyisin suurin osa käyttää tomaattia. Tälläisen padan minä tein, minusta yksi parhaista poropadoista mitä olen tehnyt tähän saakka, mutta lapset eivät pitäneet liemestä. Kuten 5-vuotias asiantuntevasti totesi, että kaikki eivät pidä samoista ruuista.
1 kg poron potkakiekkoja
vehnäjauhoa ja suolaa
voita
2 isoa sipulia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
pätkä varsiselleriä
1 tlk kirsikkatomaatteja (esim. Mutti) tai tuoreita jos löydät hyviä kypsänä poimittuja
5 dl hyvää lihalientä (tai vähän vähemmän)
2-3 laakerinlehteä
n. 10 katajanmarjaa
n. 5 musta- ja valkopippuria
persiljaa
Pyörittele potkakiekot vehnäjauhon ja suolan seoksessa ja ruskista ne voissa, siirrä pataan. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset sekaan, kaada tomaattitölkki liemineen sekaan. Lisää hyvää lihalientä ja mausteet joukkoon. Hauduta hellalla 2-3 tuntia välillä sekoittaen. Perinteisesti osso buco kai syötäisi risoton kanssa, mutta koska kyseessä on poro ja kataja, me söimme perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa, päälle voi poimia persiljaa vähän väriä ja makua antamaan.
6 kommenttia:
Poro osso buc(c)o (en minäkään tiedä, montako c-kirjainta siinä on) on ihan mahtavaa.
No minä ajattelin että koska sana tulee suoraan italiasta, se pitää kirjoittaa niinkuin italiaksi on oikein. Mutta en sitten oikeasti tiedä.
Tilasin just parin Highland lähisonnin hännät ja potkat. Tuskin maltan odottaa.
Kuulostaa tulevalta herkulta. Minäkin toivon löytäväni jostain muitakin osia, vaikka olen kyllä ihan tyytyväinen että tännekin oli helppo saada tuota hyvää lihaa. Hyvää se on pihvi ja paistikin, vaikkei aina blogeja lukemalla niin uskoisi ;)
Osso bucco ihan vain naudastakin on niin maukasta ja ihanaa, että poron täytyy olla jotain taivaallista... :)
Siiri, ajattelin seuraavaksi kokeilla sillä vanhanaikaisella ohjeella naudasta, kiva verrata sitten makuja. Mutta kokeilu jäänee joulun jälkeen.
Lähetä kommentti