tiistai 31. joulukuuta 2013

Uusi vuosi, ei uusia kujeita

Kuten lumesta näkee, kuva on viime vuodelta
Taas on yksi vuosi loppumassa. Minulla ei edelleenkään ole tarkoitus tehdä mitään lupauksia, toiveissa on että elämä jatkuu samaan tyyliin kuin ennenkin. Kiire ei helpottanut vieläkään, en enää muista että oliko se nyt jo kolmas vuosi peräkkäin kun toivon tahdin hidastuvan, ja tähän mennessä se on kiihtynyt joka vuosi edellisestä. Mutta jos se toive nyt vaikka toteutuisi, ihan oikeasti.

Kaikenlaista pientä ja isoa on tapahtunut ja ollut tapahtumatta. Suurin muutos vanhaan on varmasti se, että pätkätyöt loppuvat(!). Asia mitä meinaa olla oikeasti vaikea uskoa todeksi. Minä olen ollut ihan varautunut siihen, että tulen joskus jäämään eläkkeelle pätkätöistä, siis jos joskus jään eläkkeelle, mutta näin ei sitten tarvitsekaan välttämättä olla. Tällä asialla voi olla isojakin vaikutuksia, sellaisia mitä ei ihan heti älyäisi. Kuten se, että mitä teen sille täydelle kaapille kankaita, joka on minulla ollut kiireiden takia koskemattomana vuosia. En ole kuitenkaan ole luopunut kankaista siltä varalta, että jos jäisin työttömäksi, voisin hyödyntää niitä. Nyt sitä pitää ihan oikeasti miettiä mitä tehdä, jos vaikka sitä aikaa ompeluun alkaisi löytyä, kun ei ole enää syytä pitää kankaita kaapissa tyhjänpanttina. Tai ne kaikki langat, joita on kaapeissani jo kolmelta sukupolvelta, niillekin pitäisi löytää käyttöä.

Ruuan suhteen mitään uutta ei ole luvassa, samat 1) kalaa vähintään kerran viikossa, 2) keittoa vähintään kerran viikossa (tosin toiveiden kuuntelu/ehdottaminen loppui jo kesällä) ja 3) jälkiruokaa maanantaisin jatkuvat edelleen. Ruoka tulee olemaan edelleenkiin pääasiassa kotimaisista raaka-aineista valmistettua, muutenkin samanlaista arjen tasapainoiluahan tämä elämä taitaa olla kuin tähänkin saakka.

Ruokahävikkiä vastaan pitää taistella edelleenkin, vaikka se vähenee koko ajan, ei nollassa olla vieläkään. Siinä on tavoitetta kerrakseen. Tavarapaljous on alkanut mietityttää, ja tänä vuonna onkin tarkoitus taistella tavarapaljoutta vastaan, kahdellakin tapaa. Ensinnäkin on tarkoitus luopua paljosta turhasta, esim. vaatteita ja kenkiä on tarkoitus laittaa kiertoon kiihtyvällä tahdilla. Kirjahyllystä on tarkoitus karsia ainakin kaksi isoa laatikollista, yksi laatikollinen englanninkielistä kirjallisuutta, toinen mokoma suomenkielistä. Ja sitten yritän olla, siis olen, ostamatta mitään uutta, etenkään keittiövempeleitä ja astioita. Edelleen haaveilen pastakoneesta ja mahdollisesti monitoimikoneesta, mutta hyvin olen pärjännyt ilmankin, eli haaveilu saa jatkua. Mitään uusia pannuja ja muita härpäkkeitä en myöskään tarvitse, puhumattakaan astioista. Katsotaan kuinka käy.

p.s. Vuosi vaihtuu vanhanaikaisesti: syödään grillattuja makkaroita/nakkeja, italiansalaattia ja perunasalaattia.

10 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

"pätkätyöt loppuvat" - oi kuinka ihana lause, jospa joskus voisin tuon omalta osaltani kirjoittaa...

Mukavaa tulevaa vuotta, jaksetaan kirjoittaa!

sauvajyvänen kirjoitti...

Naulankantaan. On sitä vieläkin vähän epäuskoinen olo, niin harvinaista se on kenelläkään meillä. Minä ajattelin että "nyt jo?", vaikka monet asiasta kuulleet ovat todenneet että "nyt vasta?".

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Pätkätyöt loppuvat - onnea! Minä taas heittäydyin tänä vuonna yrittäjäksi peräti kahdella yrityksellä... ensi vuosi näyttää tuleeko niistä mitään.

Tavaroita on meilläkin talo täynnä. Pitääkin pitää jonkunlainen tyhjennysvuosi.

Hyvää uutta vuotta !

sauvajyvänen kirjoitti...

Minna, kun tässä on pätkätöitä tehnyt yli 20 v, pitää nyt vaan nauttia. Onnea sinulle yrityksiin, saammeko lukea blogin puolella niistä?

Kaikkea tosiaan ei tarvitse omistaa! Juuri sain tarjouksen FB:n puolella, että saan sekä pasta- että monitoimikoneen lainaan ;) Ajattelin aloittaa lainaamalla pastakoneen, ihan huippua!

sauvajyvänen kirjoitti...

Niin ja kiitos onnitteluista ja toivotuksista :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Juu, blogissakin yrityksistä (ainakin toisesta tullaan kuulemaan). Se kun liittyy kiinteästi blogeihin ja Blogistaniaan :-)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva juttu että kuullaan vielä :)

Jonna kirjoitti...

Onnittelut vakiduunista!
Samanlaisten tavaramääräpohdintojen äärellä ollaan oltu täälläkin. Kirjoista luopumista olen harjoitellut. helppoa se ei ollut, mutta enpähän ole niiden perään kaipaillut.

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Mahtavaa, että pätkätöistä pääsit vakitöihin! Ja tuo "maanantaisin jälkkäriä" -meininki on ihana :)

Onnea uuteen vuoteen, Sauvajyvänen!

sauvajyvänen kirjoitti...

Jonna, kiitokset! Minä olen siirtynyt jälleen kokonaan kirjaston käyttäjäksi, ja ajattelin luopua muutamasta laatikollisesta sellaisia kirjoja, joilla ei ole tunnearvoa, kaikkia en ole edes lukenut. Luulisin myös etten jää kaipaamaan.

Kotiharmi, kiitokset! Joo, maanantai voi olla ihan mukava päivä ;)