keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Bataatti-maapähkinägratiini


Tämä resepti löytyy River Cottage Veg Everyday -kirjasta. Tämäkin on niitä ruokia jotka merkkasin tehtäväksi heti kirjan saatuani, mutta näin pitkään siihen meni. Minulla puuttui leikkurista osa, ja viipaleista tuli paksumpia kuin piti, mutta hyvin nämä kypsyivät. Gratiinista tuli yllättävän hyvää, ja kuvittelisin että vaihtamalla chilin tilalle raastettua inkivääriä se sopisi vaikka joulupöytään, ainakin niillä jotka eivät ole fiksautuneita perinteisiin laatikoihin. Ja sopiihan se chili gratiiniin vaikka lisäisi inkivääriäkin...

1 kg bataattia
2 rkl öljyä
1 chili tai 1 tl kuivattua chilirouhetta, minulla oli savustettua Aji Cristal-rouhetta
3 valkosipulinkynttä (voi jättää poiskin)
2½ dl kermaa
suolaa ja pippuria
150 g maapähkinävoita (sattumilla)
1 limen kuori ja 2 tl mehua

Kuori bataatit ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, pilkotut chili/chilirouhe ja valkosipuli, kerma sekä suolaa ja pippuria. Laita puolet bataattiviipaleista uunivuokaan. Notkista maapähkinävoi sekoittamalla siihen 1 rkl öljyä sekä limen kuori ja mehu. Levitä seos bataattien päälle  nokareina. Laita loput bataatit päälle, ja huolehdi että saat kulhosta kaikki kermat mukaan. Peitä vuoka foliolla. Paista 190 asteessa 20 minuuttia, poista folio. Paista vielä n. 30 minuuttia kunnes bataatit ovat kunnolla pehmenneet. Syötiin kalan lisukkeena, hyvää aikuisten mielestä, pahaa lasten mielestä.

2 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Tässä on niin hyvät ainekset, että ei voi tulla muuta kuin hyvää...aikuisten mielestä :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Nimenomaan. Ja vähän ihmettelin, että miten niin muka ei maistunut lapsille, kun kuitenkin tykkäävät bataatista ja maapähkinävoistakin, kuten esim. maapähkinäkanasta jota tilattiin tälle viikonlopulle (kun kerran on uusi purkki määpähkinävoita auki). Mutta ei vaan kelvannut maistamista enempää.