Olen odottanut katiskasta syömäkelpoista saalista, mutta toistaiseksi on tullut harrastettua vain vesistön hoitoa. Mökin pinaattipuska on komeana, ja luulin tekeväni pinaattimuhennosta kalalle, mutta teinkin paistettua pinaattia jämäpäivän ruuaksi, yhdelle tällä kertaa, sillä lapset ilmoittivat jo etukäteen että jättävät väliin.
pari pienenpientä valkosipulin kynttä
muutama lehti mustaviinimarjapensaasta
reilu litra pinaatinlehtiä
Laita voi/öljy pannulle. Lisää sekaan veitsenlappeella murskatut valkosipulin kynnet ja vähän hierotut mustaherukan lehdet. Anna öljyn saada makua, poista viinimarjan lehdet (ja valkosipulit niin halutessa). Lisää pinaatit ja sekoittele niitä pannulla n. minuutin verran tai vähemmän, kunnes ovat menneet pieneen kasaan.
Samaa lisuketta voisi hyvin tehdä myös lehtikaalista, sitä saa vain paistaa vähän kauemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti