torstai 4. heinäkuuta 2013

Pekoniin kääritty kotijuusto grillissäTämä on minusta yksi parhaita grilliherkkuja. Ohje voi olla peräisin vaikka mistä, mutta minulle sen neuvoi Jenkka, kiitos siitä! Niistä monen vuoden takaisista puutarhajuhlista tämä on jäänyt minun vakiogrillattavaksi.

Menossa grilliin
Ohje on aivan yksinkertainen, otetaan pieni pala hyvää kotijuustoa (ei siis leipäjuustoa=narskujuustoa!), kierretään päälle hyvää pekonia tai hyvää savukylkeä kuten minulla oli nyt, ja suljetaan tikulla. Muista varoittaa syöjiä tikuista, jos ne eivät jää reilusti näkyviin. Grillataan niin, että pekoni saa hyvän pinnan ja juusto tulee ihanan pehmeäksi.

Minulla oli grillissä maatilatorilta ostettuja makkaroita, aurajuusto-herkkusieniä jotka oli kääritty siihen samaan maatilatorilta ostettuun savukylkeen kuin juustokin ja vihanneksia. Melkoisen hyvä iltapala savusaunan päälle.

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!
terveisin onnekas hampaansa halkaissut, oli pikkujuttu ja paikka on nyt takaisin paikallaan!!

sauvajyvänen kirjoitti...

Hyvä juttu, minua vähän jännitikin puolestasi ;)

Hiidenuhma kirjoitti...

Ihanaa, minä rakastan juustoja! Näköjään kaikkia (lähes ainakin) juustoja voi grillata. Luin nimittäin hiljattain pekoniin käärittyyn mainitsemaasi ei-sitä-narskujuustoon ;)

sauvajyvänen kirjoitti...

Ahaa, pitääkin varmaan kokeilla sitäkin, vaikka epäilen että voiko olla yhtä hyvää kuin tämä versio...