sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Puuhapäivän kanapata


Tänään tuli sitten se ensimmäinen varsinainen kevätpäivä, joka on mennyt kaikenlaisissa hommissa. Tuli leikattua tyhmät puskat, sahattua pari isoa puun alkua, ja sisälläkin riitti puuhaa. Ulkoilukin oli mukavampaa kuin eilisessä viimassa. Tänään ruuassa tärkeintä oli siis helppous ja vaivattomuus, ja se onnistui loistavasti. Padan idea on taas River Cottagesta, tällä kertaa siitä Alkuperäisestä keittokirjasta (River Cottage Original Cookook).

Minulla oli pakastimessa nuori luomukana. Tiesittekö että luomuroilerissa on selvästi enemmän proteiinia ja selvästi vähemmän rasvaa kuin tehotuotetussa broilerissa? Ja hyviä omega-3-rasvahappoja n. 25% enemmän kuin tehotuotetussa. Eli ne, jotka eivät jaksa miettiä kanojen elämää, voivat silti miettiä kumpi on parempaa ravintoa itselle. Makuhan on makuasia, siitä ei sovi kiistellä.


1 kana (1½ kg)
3 perunaa
1 sipuli
3 porkkanaa
2 laakerinlehteä
2 tl yrttisuolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia muutama oksa
4 dl vettä

Laita kana pataan. Kuori ja pilko kasvikset, lisää ne ja mausteet kanan ympärille. Lisää vesi. Paista 250 asteisessa uunissa puoli tuntia, laske lämpö sen jälkeen n. 125 asteeseen ja paista vielä pari kolme tuntia (minulla oli kolme kun ei aiemmin "ehtinyt" syömään). Kana olisi hyvä kääntää kerran paistamisen aikana, mutta enhän minä sitä muistanut kaiken touhun keskellä. Ruoka oli hyvää, ja etenkin lapset söivät paljon, liekö johtunut ruuan hyvästä mausta vai koko päivän ulkoilusta.

Ei kommentteja: