sunnuntai 12. elokuuta 2018

Sesongin kyyhkysalaatti


Minulla on blogissa useampi kyyhkyresepti, joka alkaa sillä, että "pakastimesta löytyi viime vuotisia kyyhkyjä, jotka käytän nyt ennen kuin uusi kausi alkaa...". Nyt laitoin heti tuoreeltaan kyyhkyä, metsästyskausi alkoi perjantaina. Tämä annos on koottu yhdelle, mutta toimii tietysti isommallekin joukolle suurentamalla määriä. Kaiken voisi sekoittaa sekaisinkin, mutta omalle lautaselle salaatti oli helppo koota näin.

Kyyhkyn rangan otin talteen, ja keitin siitä yksinkertaisen liemen (palaan siihen myöhemmin). Keltajuuria olin keittänyt enemmänkin, niitä syödään lisukkeena ensi viikolla. Myös kyyhkyjä oli useampi, lopuista tein kastikkeen. 

Ja vaikka tein salaatin näin, niin tokihan sen voi tehdä juuri niistä aineista mitä on saatavilla. Tästä ruuasta jäi hyvä olo ja mieli pitkäksi aikaa.

1 kyyhkyn rintafileet
voita
rosmariinin oksa
muutama katajan marja
mustapippuria

1 iso keitetty keltajuuri (totta kai punajuuri käy, tai keitetty porkkana tai mitä onkaan)
1 tl omenaviinietikkaa
2 tl öljyä
lusikankärjellinen hunajaa

1 avomaankaurkku
1 tl väkiviinaetikkaa
n. 1 rkl mustaherukoita

sormisuolaa

Irrota kyyhkyn rintafileet rangasta. Laita (valurauta)pannulle voita, rosmariini ja katajanmarjoja. Kun pannu on kunnolla kuumaa ja voi hyvin ruskistunutta, paista fileitä muutama minuutti, käännä, ja paista toinen muutama minuutti, rouhaise vähän pippuria myllystä. Minä tykkään kunnolla mediumista, joten paistan lihat aika nopeasti, jos taas pitää kypsemmästä, paista vähän pidempään. Siirrä fileet vetäytymään ja valmista sillä aikaa kasvikset.

Kuutioi napakaksi keitetty keltajuuri. Sekoita joukkoon kastike, jossa on omenaviinietikkaa, öljyä ja ihan vähän hunajaa. Siirrä keltajuuri lautaselle.

Kuori ja pilko avomaankurkku. Sekoita joukkoon tilkka etikkaa ja mustaviinimarjat. Laita kurkkusalaattikin lautaselle.

Viipaloi kyyhkyn fileet ja laita ne kasvisten päälle. Mausta sormisuolalla ja nauti. Elokuu on kyllä mahtikuukausi, tämän parempaa ruokaa on kyllä vaikea kuvitella!


Ei kommentteja: