keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Raparperi-inkiväärihillo


Onnea on palstanaapurit joilta saa hyviä kokkausvinkkejä. En saanut tarkkaa ohjetta, mutta riittävästi vinkkiä jotta sain aikaiseksi herkullisen hillon. Tämä ei ole mikään makea hillo, vaan enemmänkin sellainen ihanan kirpeä hillo jäätelölle, tai vaikka pavlovaan tai vaniljakiisselin kanssa nautittavaksi. Tästä tulee pienehkö annos hilloa, voit tietysti moninkertaistaa ohjetta kuinka paljon vaan ja säilöä steriloituihin purkkeihin. 

500 g raparperia
½ dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä

Pilko raparperit palasiksi ja siirrä ne kattilaan. Lisää vesi ja vähän sokeria, keitä hiljalleen välillä sekoittaen puolisen tuntia. Raasta sillä aikaa kuorittua inkivääriä ruokalusikallisen verran. Kun hillo on keittynyt sopivaksi, sekoita raastettu inkivääri joukkoon. Purkita, tai käytä hillo heti. Minä söin nyt jäätelön kanssa vähän, ja loput säästän piirakkaan. 

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pitää kokeilla inkiväärilisällä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa! Ja jos pitää makeasta, lisää vaan sokeria vähän enemmän :)

Neili kirjoitti...

Hyvä idea.

sauvajyvänen kirjoitti...

Neili, joko kokeilit? Minä olen tehnyt jo syönyt ensimmäisen satsin, ja toinen on tekeillä.