lauantai 26. toukokuuta 2018

Mökin kasvimaa kylvetty


Tämä on kyllä uskomaton toukokuu. Mökillä on täysi kesä, maa on vielä aavistuksen kostea ja viileä koska joki on niin korkealla, mutta muuten on ihan kesäistä. Samat kukat kukkivat nyt kuin viime juhannuksena, ja vesi on 13 astetta, taitaa olla asteen vähemmän kuin viime vuosien juhannukset ovat olleet. Saunakimpussa oli mm. kurjenpolvea, koiranputkea, niittyleinikkiä, mansikkaa, mustikkaa ja metsäorvokkia. Vuoden ensimmäiset löylyt ja talviturkki heitetty, harvinaisen myöhään tänä vuonna.


Vuoden ensimmäinen viikonloppu mökillä on aina melkoista työleiriä. Lakanat on pesty, silitetty ja pedit pedattu kesää varten. Kitkemistä riittää, kaikkien hedelmäpuiden ja marjapensaiden alusia on jo aika huima määrä. Vielä jäi paljon kitkettävää huomiseksi, mutta eiköhän sen ehdi tiskausten ja siivousten lisäksi.

Kasvimaakin on tehty. Maa oli muokattu valmiiksi, tänä vuonna vähän pienempänä kuin aiemmin. Rikkaruohot alkavat vallata alaa vähän siellä sun täällä, ehkä pitää ensi vuonna vähän käyttää enemmän aikaa penkkien tekoon, tänään ei intoa riittänyt, pienestä oli kiinni että olisi koko kasvimaa jäänyt laittamatta. Tässä järjestyksessä istutin ja kylvin kasvimaan:

(tie)

Kukkia (ensi kerralla)

Keltasipuli
Keltasipuli
Keltasipuli
Punasipuli

Punasipuli
Salottisipuli
Palsternakka
Persilja Tilli

Salaatti  Keltajuuri
Salaatti  Raitajuuri
Salaatti  Punajuuri
Salaatti Punajuuri Mangoldi

Basilika  Selleri  Papu
Rosmariini  Selleri Papu
Timjami  Selleri  Papu

Herne
Herne
Herne
Herne

Härkäpapu
Härkäpapu

Arielle
Annabelle
Jussi Annabelle
Jussi

(mökki)

Viime vuonna olin näköjään kirjannut rivit päivastaisessa järjestyksessä. Tein kasvimaan vähän myöhemmin, silloin maa oli vielä kylmä, toisin kuin nyt hellejakson jälkeen. Kaikkea on laitettu vähemmän kuin viime vuonna, sipuleitakin oli yhteensä vain vähän yli kilo. Nyt toivotaan sopivasti valoa, lämpöä, vettä ja sitä, ettei eläimet löydä kasvimaalle. Tänä vuonna kesä alkoi jo toukokuussa.

Antonovkan kukinta on pian ohi


Ei kommentteja: