sunnuntai 27. elokuuta 2017

Satu Koiviston kukkakaalipullat


Taas löytyi hieno resepti Satu Koiviston insta-tililtä; jos et vielä seuraa Satua, niin suosittelen kovasti sillä sinne ilmestyy upeita reseptejä säännöllisin väliajoin. Olen niin tyytyväinen, että osallistuin Satun Juurileipä-kurssille (vaikka juuri on jo kupsahtanut, eikä onnistunut pakastaminen, taaskaan), sillä sitä kautta löysin hänen insta-tilin ja nämä reseptit. Näistä pullista tuli minusta aivan ihania, tosin tein niistä littania, sillä en ehtinyt antaa taikinan tekeytyä riittävästi kylmässä, joten niistä ei saanut kunnolla pyöreitä pullia.

Paitsi että ei meidän perheelle maistunut. En tiedä mitä teen/olen tehnyt väärin, kun lapsille ei meinaa upota mikään (kasvis)ruoka. Kun seurasin Satun julkaisun kommenttiketjua, niin pullat olivat kaikilla muilla lasten uusia suosikkeja ja kaikille maistuvia: meillä minä saan useamman ruuan evääksi töihin. Lapset tykkäävät ihan hulluna kukka- ja parsakaalista, mutta vain keitettynä, heti jos valmistan niistä jotain, tulee stoppi tai jopa yökkäysrefleksi toiselle. Tykkäävät kaikista muistakin kasviksista (paitsi lehtikaalista) paljon, mutta aina vain sellaisenaan. Heti kun teen jotain ruokaa, ei maistu. Toinen saa härkiksestäkin yökkäysrefleksin, nyhtis ei maistu kummallekaan. Rasittavaa, etten sanoisi.

Mutta tehkää te muut näitä pullia, ovat todella mainioita. Minäkin aion tehdä näitä uudestaan omia lounaita ilostuttamaan. Vähän muutin alkuperäistä ohjetta, eli tein näin:

2 dl punaisia linssejä
1 valkosipulin kynsi raastettuna
iso kukkakaali n. 800 g
1 dl korppujauhoa
3 dl juustoraastetta (minulla Jukolan Cheddar)
1 tl suolaa
mustapippuria
reilusti persiljaa
3 pienehköä kananmunaa

Keitä linssejä valkosipulilla maustetussa niukassa vedessä niin, että saat niistä pehmeän soseen, aikaa meni noilla linsseillä viitisen minuuttia ja vettä ehkä 3-4 dl. Lisäsin keittämisen aikana vettä niin, etteivät linssit palaneet pohjaan. Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita linssit ja kukkakaaliraaste sekaisin. Lisää korppujauho (Satu käytti kuivanutta leipää, mutta minulla ei ollut), juustoraaste, suola ja pippuri. Pilko persilja hienoksi silpuksi ja sekoita sekin joukkoon. Lisää lopuksi munat, minulla oli 3 melko pientä munaa, Satulla oli kaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia, minulla ei aika riittänyt joten koostumus oli vielä aika pehmeä. Tästä ajasta ei varmaankaan kannata tinkiä jos haluaa pyöreitä pullia.

Pyörittele taikina aika pieniksi palloiksi (tai littaniksi kakkusiksi) ja paista 200 asteessa uunissa n. 35-40 minuuttia. Käännä varovasti puolessa välissä.

2 kommenttia:

Mallaspulla kirjoitti...

Minäkin tykkään seurata Satun instaa aktiivisesti ja odotan hänen uutta kirjaansa jo malttamattomana. Hyvä, kun nostit nämä pullat esiin; näin kyllä kuvan näistä, mutta olisi mennyt muuten ohi. Nyt täytyykin tehdä itsekin lounasevääksi!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nämä olivat kyllä hyviä, ja mukavat tehdä, kun oli ihan erilaiset pihvit/pullat kuin mitä yleensä teen.