sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Mökin kasvimaa 2017 melkein kylvetty


Minä kylvän mökin kasvimaan joka vuosi, sato on isälle ja meille muille pääasiassa mökillä syötäväksi. Kasvimaa on ehkä n. kolmasosa aaria, tai sinne päin, sopivasti yksi rivi penkkejä ja vähän tilaa potuille. Ei ole mahdollisuutta kovin systemaattiseen vuoroviljelyyn, mutta yritän aina muistaa etten kylvä samoja lajeja peräkkäisinä vuosina samaan paikkaan. Kirjoitan yleensä jollekin paperilapulle penkit, mutta laput tuppaavat hukkua vuoden mittaan, enkä aina meinaa muistaa mitä oli missäkin. Niinpä kirjoitan tähän kaiken ylös:

Keltasipuli
Keltasipuli
Keltasipuli
Salottisipuli

Punasipuli
Punasipuli
Keltasipuli Palsternakka
Palsternakka

Ruiskaunokki* Malvikki vaalean pun. valkoinen
Ruiskaunokki* Tilli Salaatti
Tilli Tilli Salaatti
Persilja kähärä sileä kähärä Salaatti

Punajuuri
Punajuuri
Raitajuuri Keltajuuri Sekoitus
Keltajuuri Sekoitus

Herne*
Herne*
Herne*
Herne*

Härkäpapu            
Papu*                   Varsisellerit
Papu*                    ja yrtit
Papu*

Peruna*
Peruna*
Peruna*
Peruna*

Pensakrassi*

Kylvän tähdellä (*) merkityt myöhemmin, maa tuntui vielä kylmältä, oli se kuitenkin jo 9 astetta kun isä mittasi. Isä istuttaa perunat kun ehtii, neljä vakoa taitaa tulla. Niin ja porkkanaa ei tule nyt pariin vuoteen kasvimaahan, se on ollut niin syötyä viime vuosina, että kokeilen muutaman vuoden taukoa. Porkkanapenkki tulee ihan muualle, jos tulee.

Raparperi alkaa olla isoa, lipstikka todellakin. Vuohenputkella ruokkisi kompanjan, samoin nokkosilla. Punaiset viinimarjat ovat marjoilla, muut viinimarjat kukkivat, samoin karviaiset. Kirsikka kukkii, omena aloittelee. Mökki piti lämmittää, vaikka hieno ilma olikin. 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Oliko mökin kukkijoilla pölyttäjiä? Todettiin just paremman puoliskon kanssa, että tästä taitaa tulla välivuosi sadon suhteen, kun kaikki kukkii hienosti, mutta pölyttäjiä on about 2 kpl :-(

sauvajyvänen kirjoitti...

Kylmää ja tuulista oli ainakin viikonloppuna, mutta kyllä siinä jonkinmoinen surina kävi. Omena vasta aloittelee kukintaa, ehkä siiheksi tulee vähän lämmintäkin. Mutta ei mustissa viinimarjoissa ja karviaisissa paljoa kukkia ollut, eli suurta satoa ei ole odotettavissa muutenkaan. Toinen luumupuu ei kuki ollenkaan, toinenkin vain puoliksi.